Zapisz

Zupa ze schabem

Schab najczęściej jemy pieczony, duszony lub jako kotlety. Można go jednak podać również w zupie. Zupa ze schabem to propozycja sycącego, rozgrzewającego dania jednogarnkowego. Doskonałego na obiad lub na ciepłą kolację. Zagęśćmy zupę jogurtem, aby była mniej kaloryczna.

Oceń przepis
5,00/5
(z 2 ocen)
2056kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz

Zupa ze schabem

Na cały przepis przypada:

2056

kcal

143

białka b

53

tłuszczy t

256

węglowodanów w

Schab najczęściej jemy pieczony, duszony lub jako kotlety. Można go jednak podać również w zupie. Zupa ze schabem to propozycja sycącego, rozgrzewającego dania jednogarnkowego. Doskonałego na obiad lub na ciepłą kolację. Zagęśćmy zupę jogurtem, aby była mniej kaloryczna.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
500 g schabu
800 g ziemniaków
3 marchewki
2 cebule
2 ząbki czosnku
3 papryki
1 kostka bulionu ekologicznego
150 g koncentratu pomidorowego
tymianek
mały kawałek selera
1 łyżka gęstego jogurtu
natka pietruszki
Sposób przygotowania
1. Kroimy wszystkie warzywa oraz schab.
2. Do dużego, nagrzanego garnka wrzucamy schab, solimy i dodajemy tymianek. Dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek, a po 3 minutach dorzucamy resztę pokrojonych warzyw.
3. Po 5 minutach zalewamy 1.5l wody, dorzucamy 1 kostkę ekologiczną bulionu i dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotujemy przez godzinę na średnim ogniu.
4. Po dodaniu jogurtu i natki pietruszki możemy się cieszyć naszą wspaniałą zupą. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń przepis
5,00/5
(z 2 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę