Ten przepis jest zdrowy
Ale Twoja porcja musi być dopasowana indywidualnie.
Potrzebuję diety
Nie, dzięki
Potrzebuję diety
Nie, dzięki
Zapisz

Zupa ze schabem

Schab najczęściej jemy pieczony, duszony lub jako kotlety. Można go jednak podać również w zupie. Zupa ze schabem to propozycja sycącego, rozgrzewającego dania jednogarnkowego. Doskonałego na obiad lub na ciepłą kolację. Zagęśćmy zupę jogurtem, aby była mniej kaloryczna.

Oceń
5,00/5
(z 4 ocen)
2056kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz
zupa ze schabem

Zupa ze schabem

Na cały przepis przypada:

2056

kcal

143

białka b

53

tłuszczy t

256

węglowodanów w

Schab najczęściej jemy pieczony, duszony lub jako kotlety. Można go jednak podać również w zupie. Zupa ze schabem to propozycja sycącego, rozgrzewającego dania jednogarnkowego. Doskonałego na obiad lub na ciepłą kolację. Zagęśćmy zupę jogurtem, aby była mniej kaloryczna.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
500 g schabu
800 g ziemniaków
350 g marchewki
200 g cebuli
2 ząbki czosnku
600 g papryki
1 kostka bulionu ekologicznego
150 g koncentratu pomidorowego
tymianek
mały kawałek selera
20 g gęstego jogurtu
natka pietruszki
Sposób przygotowania
1. Kroimy wszystkie warzywa oraz schab.
2. Do dużego, nagrzanego garnka wrzucamy schab, solimy i dodajemy tymianek. Dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek, a po 3 minutach dorzucamy resztę pokrojonych warzyw.
3. Po 5 minutach zalewamy 1.5l wody, dorzucamy 1 kostkę ekologiczną bulionu i dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotujemy przez godzinę na średnim ogniu.
4. Po dodaniu jogurtu i natki pietruszki możemy się cieszyć naszą wspaniałą zupą. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
5,00/5
(z 4 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę