Zapisz

Zupa śródziemnomorska

Oceń
4,80/5
(z 5 ocen)
zupa śródziemnomorska

Zupa śródziemnomorska

Podstawowe informacje
  poziom trudności
30 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

420.9kcal

Białko:

27.5g

Tłuszcze:

4.5g

Węglowodany:

77g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
3
Składniki:
1 sztuka cebuli (100 g)
2 sztuki ziemniaków (200 g)
3 sztuki cukinii (600 g)
2 opakowania białej fasoli w puszce (400 g)
lub ciecierzycy w puszce
2 szklanki przecieru pomidorowego (500 g)
0.5 sztuki marchewki (45 g)
4 szklanki bulionu warzywnego (1000 g)
4 garści szpinaku (125 g)
2 ząbki czosnku (12 g)
1 łyżeczka tymianku (5 g)
1 łyżeczka bazylii (5 g)
1 łyżeczka oliwy z oliwek (5 g)
lub masła
Sposób przygotowania
1. Ziemniaki, cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę i podsmażamy w garnku z rozgrzaną oliwą
2. Dodajemy pokrojone w cienkie paski cukinię i marchewkę. Dusimy razem przez 3 minuty i dodajemy przecier pomidorowy oraz fasolę
3. Zalewamy bulionem, dodajemy gałązki tymianku i bazylii i gotujemy przez 10 minut
4. Następnie dodajemy liście szpinaku i gotujemy jeszcze przez 2 minuty

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
4,80/5
(z 5 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę