Pyszne przepisy ze zwykłych, tanich i dostępnych w każdym sklepie produktów.

Zupa śródziemnomorska

Oceń
4,62/5
(z 34 ocen)
zupa śródziemnomorska

Zupa śródziemnomorska

Dodaj do ulubionych
Podstawowe informacje
  poziom trudności
30 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:

420.9 kcal

Białko:

27.5 g

Tłuszcze:

4.5 g

Węglowodany:

77 g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
3
Składniki
1 sztuka cebuli (100 g)
2 sztuki ziemniaków (200 g)
3 sztuki cukinii (600 g)
2 opakowania białej fasoli w puszce (400 g)
lub ciecierzycy w puszce
2 szklanki przecieru pomidorowego (500 g)
0.5 sztuki marchewki (45 g)
4 szklanki bulionu warzywnego (1000 g)
4 garści szpinaku (125 g)
2 ząbki czosnku (12 g)
1 porcja tymianku (5 g)
1 łyżeczka bazylii (5 g)
1 łyżeczka oliwy z oliwek (5 g)
lub masła
Sposób przygotowania
1. Ziemniaki, cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę i podsmażamy w garnku z rozgrzaną oliwą
2. Dodajemy pokrojone w cienkie paski cukinię i marchewkę. Dusimy razem przez 3 minuty i dodajemy przecier pomidorowy oraz fasolę
3. Zalewamy bulionem, dodajemy gałązki tymianku i bazylii i gotujemy przez 10 minut
4. Następnie dodajemy liście szpinaku i gotujemy jeszcze przez 2 minuty

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę