Zupa śródziemnomorska

Zupa śródziemnomorska
Podstawowe informacje
30 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
420.9 kcal
Białko:
27.5 g
Tłuszcze:
4.5 g
Węglowodany:
77 g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Ziemniaki, cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę i podsmażamy w garnku z rozgrzaną oliwą
- 2. Dodajemy pokrojone w cienkie paski cukinię i marchewkę. Dusimy razem przez 3 minuty i dodajemy przecier pomidorowy oraz fasolę
- 3. Zalewamy bulionem, dodajemy gałązki tymianku i bazylii i gotujemy przez 10 minut
- 4. Następnie dodajemy liście szpinaku i gotujemy jeszcze przez 2 minuty