Zapisz

Zupa gulaszowa

Szukasz inspiracji kulinarnej z wykorzystaniem gulaszu? Oto aromatyczna zupa gulaszowa, która smakuje rewelacyjnie. To świetny przykład dania jednogarnkowego. Zupa jest gęsta, rozgrzewająca, kolorowa i sycąca – idealna na zimę i inne pory roku.

Oceń przepis
4,44/5
(z 16 ocen)
1 142kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz

Zupa gulaszowa

Na cały przepis przypada:

1 142

kcal

74

białka b

62

tłuszczy t

73

węglowodanów w

Szukasz inspiracji kulinarnej z wykorzystaniem gulaszu? Oto aromatyczna zupa gulaszowa, która smakuje rewelacyjnie. To świetny przykład dania jednogarnkowego. Zupa jest gęsta, rozgrzewająca, kolorowa i sycąca – idealna na zimę i inne pory roku.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
500 g ziemniaków
400 g mięsa z indyka
20 g masła klarowanego
10 g oliwy z oliwek
400 g pieczarek
2 papryki czerwonej
700 g pomidorów
lub
500 ml przecieru pomidorowego
400 ml Bulionu
2 ząbki czosnku
1 cebula
1 łyżeczka ostrej papryki
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
sól
2 gałązki tymianku lub suszony tymianek
natka pietruszki
świeżo zmielony pieprz
Sposób przygotowania
1. W garnku na maśle i oliwie podsmażamy cebulę i posiekany czosnek
2. Dodajemy mięso i obsmażamy z każdej strony
3. Dodajemy papryki w proszku i zioła i smażymy jeszcze chwilę
4. Wlewamy bulion i gotujemy
5. Dodajemy obrane ze skórki, pokrojone pomidory lub przecier
6. Doprawiamy solą i pieprzem
7. Dodajemy pieczarki, pokrojoną w paseczki paprykę i obrane i pokrojone ziemniaki
8. Mieszamy, przykrywamy i gotujemy przez około godzinę
9. Sprawdzamy czy ziemniaki są miękkie
10. Po nalaniu do miseczek posypujemy posiekaną natką pietruszki. Nasza zupa gulaszowa jest gotowa. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń przepis
4,44/5
(z 16 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę