Zupa gulaszowa

Szukasz inspiracji kulinarnej z wykorzystaniem gulaszu? Oto aromatyczna zupa gulaszowa, która smakuje rewelacyjnie. To świetny przykład dania jednogarnkowego. Zupa jest gęsta, rozgrzewająca, kolorowa i sycąca – idealna na zimę i inne pory roku.

Oceń
4,55/5
(z 38 ocen)
zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Dodaj do ulubionych
Podstawowe informacje
  poziom trudności
50 min.
Całkowity czas przygotowania
20 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:

428.8 kcal

Białko:

31.5 g

Tłuszcze:

9.5 g

Węglowodany:

57.1 g

Szukasz inspiracji kulinarnej z wykorzystaniem gulaszu? Oto aromatyczna zupa gulaszowa, która smakuje rewelacyjnie. To świetny przykład dania jednogarnkowego. Zupa jest gęsta, rozgrzewająca, kolorowa i sycąca – idealna na zimę i inne pory roku.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
4
Składniki
4.5 sztuki ziemniaków (500 g)
2 porcje mięsa z indyka (400 g)
lub mięsa z kurczaka
3.3 łyżeczki masła klarowanego (20 g)
lub oleju kokosowego
2 łyżeczki oliwy z oliwek (10 g)
20 sztuk pieczarek (400 g)
2 sztuki papryki czerwonej (280 g)
6 sztuk pomidorów (700 g)
lub
2 szklanki przecieru pomidorowego (500 g)
1.5 szklanki bulionu warzywnego (400 g)
2 ząbki czosnku (12 g)
1 sztuka cebuli (110 g)
5 łyżeczek ostrej papryki (5 g)
0.5 łyżeczki słodkiej papryki (2.5 g)
1 szczypta soli (1 g)
5 łyżeczek tymianku lub suszony tymianek (5 g)
1 łyżeczka natki pietruszki (5 g)
1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu (1 g)
Sposób przygotowania
1. W garnku na maśle i oliwie podsmażamy cebulę i posiekany czosnek
2. Dodajemy mięso i obsmażamy z każdej strony
3. Dodajemy papryki w proszku i zioła i smażymy jeszcze chwilę
4. Wlewamy bulion i gotujemy
5. Dodajemy obrane ze skórki, pokrojone pomidory lub przecier
6. Doprawiamy solą i pieprzem
7. Dodajemy pieczarki, pokrojoną w paseczki paprykę i obrane i pokrojone ziemniaki
8. Mieszamy, przykrywamy i gotujemy przez około godzinę
9. Sprawdzamy czy ziemniaki są miękkie
10. Po nalaniu do miseczek posypujemy posiekaną natką pietruszki. Nasza zupa gulaszowa jest gotowa. Smacznego!

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę