Zupa gulaszowa
Szukasz inspiracji kulinarnej z wykorzystaniem gulaszu? Oto aromatyczna zupa gulaszowa, która smakuje rewelacyjnie. To świetny przykład dania jednogarnkowego. Zupa jest gęsta, rozgrzewająca, kolorowa i sycąca – idealna na zimę i inne pory roku.

Zupa gulaszowa
Podstawowe informacje
Na jedną porcję przypada:
428.8 kcal
31.5 g
9.5 g
57.1 g
Szukasz inspiracji kulinarnej z wykorzystaniem gulaszu? Oto aromatyczna zupa gulaszowa, która smakuje rewelacyjnie. To świetny przykład dania jednogarnkowego. Zupa jest gęsta, rozgrzewająca, kolorowa i sycąca – idealna na zimę i inne pory roku.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. W garnku na maśle i oliwie podsmażamy cebulę i posiekany czosnek
- 2. Dodajemy mięso i obsmażamy z każdej strony
- 3. Dodajemy papryki w proszku i zioła i smażymy jeszcze chwilę
- 4. Wlewamy bulion i gotujemy
- 5. Dodajemy obrane ze skórki, pokrojone pomidory lub przecier
- 6. Doprawiamy solą i pieprzem
- 7. Dodajemy pieczarki, pokrojoną w paseczki paprykę i obrane i pokrojone ziemniaki
- 8. Mieszamy, przykrywamy i gotujemy przez około godzinę
- 9. Sprawdzamy czy ziemniaki są miękkie
- 10. Po nalaniu do miseczek posypujemy posiekaną natką pietruszki. Nasza zupa gulaszowa jest gotowa. Smacznego!
To też może Ci zasmakować

Zupa z pieczonych pomidorów i papryki z ciecierzycą
