Wiosenny sernik z truskawkami
Wiosenny sernik z truskawkami to idealna propozycja deseru zdecydowania na każdą porę roku. Delikatny smak masy serowej doskonale komponuje się z owocową galaretką. Ciasto jest idealnym rozwiązaniem dla osób lubiących serniki w różnej postaci. Owocowo i zdrowo.

Wiosenny sernik z truskawkami
Podstawowe informacje
210 min.
Całkowity czas przygotowania
30 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
211.2 kcal
Białko:
21.3 g
Tłuszcze:
7.4 g
Węglowodany:
14.3 g
Zobacz więcej szczegółów
Wiosenny sernik z truskawkami to idealna propozycja deseru zdecydowania na każdą porę roku. Delikatny smak masy serowej doskonale komponuje się z owocową galaretką. Ciasto jest idealnym rozwiązaniem dla osób lubiących serniki w różnej postaci. Owocowo i zdrowo.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Białka jaj ubijamy
- 2. Do dużej miski wkładamy ser, budyń, jogurt i żółtka, całość miksujemy na gładką masę
- 3. Dodajemy ubitą pianę z białek. Całość dokładnie mieszamy
- 4. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. BARDZO WAŻNE. Aby sernik nam nie opadł, był wilgotny i smaczny pod kratką z ciastem do piernika wkładamy blachę do pieczenia gdzie wlewamy gorącą wodę
- 5. Formę na sernik wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy olejem kokosowym, żeby nic nie przywierało
- 6. Wlewamy masę sernikową
- 7. Pieczemy w kąpieli wodnej przez 10min w 180 stopniach, następnie 40min w 160 stopniach. Nie otwieramy piekarnika podczas pieczenia. Po upieczeniu studzimy sernik stopniowo
- 8. Gdy sernik jest już ostudzony możemy przygotować galaretkę
- 9. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, dodajemy truskawki i blendujemy
- 10. Po wylaniu galaretki na sernik układamy ulubione owoce
- 11. Wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc po czym jest w końcu gotowy. Smacznego!