Truskawkowa owsianka na zimno

Kolejna odsłona owsianki, tym razem w wersji na zimno. To przede wszystkim pełnowartościowa i jednocześnie najpyszniejsza wersja truskawkowej owsianki na zimno. Jest idealną propozycją na zdrowe i owocowe śniadania, jak również na deser bez wyrzutów sumienia.

Oceń
4,71/5
(z 59 ocen)
truskawkowa owsianka na zimno

Truskawkowa owsianka na zimno

Dodaj do ulubionych
Podstawowe informacje
  poziom trudności
40 min.
Całkowity czas przygotowania
10 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:

350.3 kcal

Białko:

11.7 g

Tłuszcze:

13.7 g

Węglowodany:

48.3 g

Kolejna odsłona owsianki, tym razem w wersji na zimno. To przede wszystkim pełnowartościowa i jednocześnie najpyszniejsza wersja truskawkowej owsianki na zimno. Jest idealną propozycją na zdrowe i owocowe śniadania, jak również na deser bez wyrzutów sumienia.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
2
Składniki
10 łyżek płatków owsianych (100 g)
lub płatków orkiszowych
0.5 szklanki napoju migdałowego (120 g)
lub napoju owsianego
2 łyżeczki nasion chia (10 g)
lub nasion słonecznika
1 łyżeczka masła orzechowego (20 g)
lub orzechów
1 garść truskawek (70 g)
lub wiśni
2 łyżeczki dżemu truskawkowego (30 g)
lub dżemu jagodowego
2.5 łyżki jogurtu greckiego (50 g)
lub jogurtu naturalnego
2 łyżeczki erytrolu (10 g)
Sposób przygotowania
1. Do miseczki wsypujemy płatki i nasiona chia
2. Zalewamy mlekiem i mieszamy
3. Dodajemy masło orzechowe lub orzechy
4. Dodajemy owoce, łyżkę dżemu i jogurt, mieszamy
5. Możemy posłodzić erytrolem
6. Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Nasze danie jest gotowe. Smacznego!

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę