Zapisz

Truskawkowa owsianka na zimno

Kolejna odsłona owsianki, tym razem w wersji na zimno. To przede wszystkim pełnowartościowa i jednocześnie najpyszniejsza wersja truskawkowej owsianki na zimno. Jest idealną propozycją na zdrowe i owocowe śniadania, jak również na deser bez wyrzutów sumienia.

Oceń przepis
4,69/5
(z 13 ocen)
658kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz

Truskawkowa owsianka na zimno

Na cały przepis przypada:

658

kcal

22

białka b

26

tłuszczy t

85

węglowodanów w

Kolejna odsłona owsianki, tym razem w wersji na zimno. To przede wszystkim pełnowartościowa i jednocześnie najpyszniejsza wersja truskawkowej owsianki na zimno. Jest idealną propozycją na zdrowe i owocowe śniadania, jak również na deser bez wyrzutów sumienia.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
100 g płatków owsianych/orkiszowych
120 g mleka migdałowego/owsianego
10 g nasion chia
20 g masła orzechowego
70 g truskawek
30 g dżemu truskawkowego
40 g jogurtu greckiego
Opcjonalnie: ksylitol/miód
Sposób przygotowania
1. Do miseczki wsypujemy płatki i nasiona chia
2. Zalewamy mlekiem i mieszamy
3. Dodajemy masło orzechowe lub orzechy
4. Dodajemy owoce, łyżkę dżemu i jogurt, mieszamy
5. Możemy posłodzić miodem lub ksylitolem
6. Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Nasze danie jest gotowe. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń przepis
4,69/5
(z 13 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę