Ten przepis jest zdrowy
Ale aby osiągnąć swój cel, Twoja porcja musi być dopasowana indywidualnie.
Potrzebuję diety
Nie, dzięki
Potrzebuję diety
Nie, dzięki
Zapisz

Tarta z makiem

Oceń
4,00/5
(z 1 ocen)
2870kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz
tarta z makiem

Tarta z makiem

Na cały przepis przypada:

2870

kcal

116

białka b

159

tłuszczy t

264

węglowodanów w

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
150 g mąki pełnoziarnistej
50 g oleju roślinnego
3 jajko
200 g maku
200 g zmielonego twarogu
40 g budyniu śmietankowego bez cukru
20 g cukru z wanilią
g puder z ksylitolu
100 g gorzkiej czekolady
Sposób przygotowania
1. Masa makowa: Mak gotujemy w wodzie lub mleku przez 30 minut, blendujemy. Dodajemy ulubione dodatki, u mnie suszone śliwki, rodzynki, wiórki kokosowe, orzechy, skórka z gorzkiej pomarańczy.
2. Spód: łączymy mąkę z masłem, jajkiem i zlepiamy je w kulę.
3. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (góra/dół). Formę na tartę o średnicy 24 cm smarujemy delikatnie tłuszczem, wylepiamy ciastem i wstawiamy do lodówki na czas przygotowania nadzienia
4. Nadzienie: Masę makową wkładamy do miski, dodajemy twaróg, jajka, budyń, cukier z wanilią i kostki czekolady.Wszystko dokładnie miksujemy. Masę wkładamy na wcześniej przygotowany spód i pieczemy około 45 minut

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
4,00/5
(z 1 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę