Szaszłyki z tuńczykiem
Szaszłyki z tuńczykiem to efektowne danie, które sprawdza się w każdych okolicznościach, szczególnie w takiej wersji – tuńczyk, pomidorki, śliwka i morela. Możemy podawać je zarówno na rodzinnych przyjęciach, jak i podczas spotkań z przyjaciółmi.

Szaszłyki z tuńczykiem
Podstawowe informacje
Na jedną porcję przypada:
180.3 kcal
24.8 g
5.3 g
8 g
Szaszłyki z tuńczykiem to efektowne danie, które sprawdza się w każdych okolicznościach, szczególnie w takiej wersji – tuńczyk, pomidorki, śliwka i morela. Możemy podawać je zarówno na rodzinnych przyjęciach, jak i podczas spotkań z przyjaciółmi.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Tuńczyka myjemy, kroimy w grubą kostkę, doprawiamy do smaku i odstawiamy na kilka minut
- 2. Śliwki i morele myjemy kroimy na pół
- 3. Na drewniane patyki nabijamy na przemian mięso oraz pomidorki i owoce
- 4. Szaszłyki układamy w naczyniu żaroodpornym, wstawiamy do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut
- 5. Po wyjęciu nasze danie jest gotowe. Smacznego!