Pyszne przepisy ze zwykłych, tanich i dostępnych w każdym sklepie produktów.

Sernik z własnego sera z polewą truskawkową

Sernik bez pieczenia z własnego sera z polewą truskawą, to niesamowita rozkosz dla podniebienia. Prosty w przygotowaniu przepis zachęci Cię do wypróbowania go w domowym zaciszu. To idealne rozwiązanie dla zabieganych i początkujących kucharzy.

Oceń
4,95/5
(z 19 ocen)
sernik z własnego sera z polewą truskawkową

Sernik z własnego sera z polewą truskawkową

Dodaj do ulubionych
Podstawowe informacje
  poziom trudności
150 min.
Całkowity czas przygotowania
30 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:

289.9 kcal

Białko:

19.6 g

Tłuszcze:

14.6 g

Węglowodany:

22.9 g

Sernik bez pieczenia z własnego sera z polewą truskawą, to niesamowita rozkosz dla podniebienia. Prosty w przygotowaniu przepis zachęci Cię do wypróbowania go w domowym zaciszu. To idealne rozwiązanie dla zabieganych i początkujących kucharzy.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
12
Składniki
12 szklanek maślanki (3000 g)
8 szklanek mleka 2% (2000 g)
8 sztuk jajek (440 g)
0.3 sztuki masła (60 g)
lub oleju kokosowego
4 łyżki pudru z erytrolu (20 g)
10 łyżeczek ekstraktu z wanilii (10 g)
0.5 garści truskawek (100 g)
2 łyżki żelatyny (10 g)
4 łyżeczki erytrolu (20 g)
Sposób przygotowania
1. Wstawiamy mleko do zagotowania w dużym garnku
2. Jajka i maślankę miksujemy razem. Dodajemy do gotującego się mleka
3. Ustawiamy na mały ogień i powoli mieszamy, pilnujemy, żeby się nie przypaliło. Gotujemy tak długo, aż powstanie nam ser i wydzieli się serwatka
4. Odcedzamy ser i pozostawiamy na sitku do wystygnięcia - najlepiej położyć coś ciężkiego na wierzch, aby usunąć jak najwięcej wody
5. Ser przenosimy do miski dodajemy masło, erytrol i wanilię i miksujemy
6. Przekładamy do formy i wkładamy do lodówki
7. Dekorujemy truskawkami i polewą truskawkową
8. Polewa:
9. Blendujemy truskawki następnie ustawiamy na ogień i gotujemy, żeby odparowała woda
10. Dodajemy żelatynę wcześniej rozpuszczoną i mieszamy chwilę na małym ogniu
11. Pozostawiamy do wystygnięcia od czasu do czasu mieszając
To też może Ci zasmakować
Jagodzianki
Sernik z malinami

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę