Schab w sosie z porem i marchewką
Lubisz czasem testować przepisy w swojej kuchni przede wszystkim z mięsem? Mam dla Ciebie przepis na schab w sosie z porem i marchewką, który pachnie i smakuje wyśmienicie. Wieprzowina może być smaczna i bardzo krucha oraz delikatna. Smacznego!

Schab w sosie z porem i marchewką
Podstawowe informacje
45 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
510.9kcal
Białko:
28.4g
Tłuszcze:
24.9g
Węglowodany:
45.9g
Zobacz więcej szczegółów
Lubisz czasem testować przepisy w swojej kuchni przede wszystkim z mięsem? Mam dla Ciebie przepis na schab w sosie z porem i marchewką, który pachnie i smakuje wyśmienicie. Wieprzowina może być smaczna i bardzo krucha oraz delikatna. Smacznego!
Zobacz jak to się robi:
Udostępnij przepis:
Składniki:
- 2.5 sztuki ziemniaków (300 g)
lub ryżu basmati
- 2 porcje schabu bez kości (200 g)
- 4 łyżeczki oliwy z oliwek (20 g)
lub oleju kokosowego
- 1.7 łyżeczki masła klarowanego (10 g)
- 1 sztuka pora (250 g)
- 1 ząbek czosnku (6 g)
- 1 sztuka marchewki (60 g)
- 3 łyżki sosu sojowego (30 g)
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej (10 g)
- 1 łyżeczka suszonego oregano (5 g)
- 0.8 szklanki wody (200 g)
- 1 łyżeczka słodkiej papryki (5 g)
- 1 łyżeczka pieprzu (1 g)
Sposób przygotowania
- 1. W garnku na oliwie i maśle podduszamy pokrojonego pora, dodajemy pokrojoną marchewkę, posiekany czosnek razem podsmażamy. Dodajemy przyprawy
- 2. Dolewamy wody i sos sojowy. Wszystko razem gotujemy
- 3. Dodajemy schab. Po ponownym zagotowaniu zmniejszamy ogień, przykrywamy do gotujemy około 30 minut
- 4. W tym czasie gotujemy ziemniaki
- 5. Po upływie 30 minut przez sitko przesiewamy mąkę, mieszamy i ponownie gotujemy
To też może Ci zasmakować

Gulasz z warzywami i kaszą perlistą
