Sandwich ze schabem
To propozycja dla miłośników sandwichy, którzy chcieliby spróbować nietypowej wersji tego dania. W sandwichu ze schabem oprócz tradycyjnych składników (pieczone mięso, ser, sałata, pomidor, sos) znajdziemy również smażone jajka. Kanapkę można dodatkowo zapiec w piekarniku.

Sandwich ze schabem
Podstawowe informacje
25 min.
Całkowity czas przygotowania
10 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
551.7 kcal
Białko:
43.9 g
Tłuszcze:
24.6 g
Węglowodany:
36.4 g
Zobacz więcej szczegółów
To propozycja dla miłośników sandwichy, którzy chcieliby spróbować nietypowej wersji tego dania. W sandwichu ze schabem oprócz tradycyjnych składników (pieczone mięso, ser, sałata, pomidor, sos) znajdziemy również smażone jajka. Kanapkę można dodatkowo zapiec w piekarniku.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Sos: Do jogurtu dodajemy sól, pieprz, czosnek i chilli oraz odrobinę oliwy z oliwek
- 2. Smażymy jajka na patelni, doprawiamy solą i pieprzem
- 3. Schab rozbijamy, solimy, pieprzymy i smażymy z obu stron na patelni
- 4. Jednocześnie podpiekamy kromki chleba do momentu aż się zarumienią
- 5. Rozkładamy kromki chleba i pierwszą smarujemy sosem
- 6. Nakładamy schab, ser oraz jajko
- 7. Na drugą kromkę nakładamy sos, schab, pomidora i sałatę
- 8. Trzecią kromkę smarujemy sosem i zamykamy kanapkę, wbijamy wykałaczkę. Dzielimy na pół lub 4 części
- 9. Opcjonalnie możemy włożyć kanapki do piekarnika rozgrzanego do 180° na 2 minuty
- 10. Po wszystkim cieszymy cieszymy się naszymi kanapkami, które są również doskonałym pomysłem na spotkanie ze znajomymi. Smacznego!