Sałatka meksykańska

Oceń
3,43/5
(z 7 ocen)
sałatka meksykańska

Sałatka meksykańska

Dodaj do ulubionych
Podstawowe informacje
  poziom trudności
15 min.
Całkowity czas przygotowania
5 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:

709.5 kcal

Białko:

27.6 g

Tłuszcze:

9.4 g

Węglowodany:

121.9 g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
2
Składniki
1 opakowanie fasoli czerwonej (240 g)
4 plastry ananasa (120 g)
2 szklanki makaronu (200 g)
0.5 opakowania kukurydzy (120 g)
1 sztuka pora (140 g)
2 sztuki papryki (340 g)
1 sztuka papryczki chili (20 g)
4 łyżeczki natki pietruszki (20 g)
5 łyżek jogurtu (100 g)
2 łyżki soku z cytryny (12 g)
1 szczypta soli i pieprzu (0.25 g)
Sposób przygotowania
1. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu
2. Ananasa, pora i paprykę kroimy na mniejsze kawałki. Papryczkę chili siekamy
3. Fasolę odsączamy i przekładamy do miski, dodajemy odsączoną kukurydzę, ananasa, pora, chili i ugotowany makaron. Mieszamy
4. Polewamy jogurtem i sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem i posypujemy posiekaną natką pietruszki. Mieszamy. Smacznego!
To też może Ci zasmakować
Sałatka z kurczakiem

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę