Zapisz

Roladki z łososiem i szpinakiem

Naleśniki w wersji wytrawnej. Roladki z łososiem i szpinakiem to porządna porcja zdrowia na talerzu, do tego bardzo smaczna. Świetnie sprawdzą się jako posiłek zabierany do pracy czy na uczelnię. Warto do tego dania użyć łososia wędzonego na zimno.

Oceń przepis
4,67/5
(z 6 ocen)
1550kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz

Roladki z łososiem i szpinakiem

Na cały przepis przypada:

1550

kcal

73

białka b

85

tłuszczy t

115

węglowodanów w

Naleśniki w wersji wytrawnej. Roladki z łososiem i szpinakiem to porządna porcja zdrowia na talerzu, do tego bardzo smaczna. Świetnie sprawdzą się jako posiłek zabierany do pracy czy na uczelnię. Warto do tego dania użyć łososia wędzonego na zimno.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
250 g łososia świeżego
60 g serka kanapkowego
garść szpinaku
Ciasto naleśnikowe:
150 g mąki jaglanej
1 jajko kurze
300 g mleka roślinnego
szczypta soli
30 g oleju kokosowego
Sposób przygotowania
1. Łososia myjemy, osuszamy i doprawiamy solą, pieprzem, rozmarynem, kropimy cytryną i odstawiamy.
2. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wkładamy łososia zawiniętego w folię i pieczemy około 30 minut.
3. Naleśniki robimy według przepisu na naleśniki jaglane
4. Usmażone naleśniki smarujemy serkiem na połowie lub całości.
5. Upieczony kawałek łososia rozdrabniamy widelcem i nakładamy na naleśnika.
6. Posypujemy umytymi liśćmi szpinaku i zawijamy roladki.
7. Gotowe roladki kroimy na pół lub mniejsze kawałki.
8. Z podanych składników otrzymamy około 10 naleśników. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń przepis
4,67/5
(z 6 ocen)
To też może Ci zasmakować
Zupa ze schabem
Domowa pizza

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę