Roladki z łososiem i szpinakiem
Naleśniki w wersji wytrawnej. Roladki z łososiem i szpinakiem to porządna porcja zdrowia na talerzu, do tego bardzo smaczna. Świetnie sprawdzą się jako posiłek zabierany do pracy czy na uczelnię. Warto do tego dania użyć łososia wędzonego na zimno.

Roladki z łososiem i szpinakiem
Podstawowe informacje
40 min.
Całkowity czas przygotowania
10 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
433.7 kcal
Białko:
21.1 g
Tłuszcze:
21.1 g
Węglowodany:
36.6 g
Zobacz więcej szczegółów
Naleśniki w wersji wytrawnej. Roladki z łososiem i szpinakiem to porządna porcja zdrowia na talerzu, do tego bardzo smaczna. Świetnie sprawdzą się jako posiłek zabierany do pracy czy na uczelnię. Warto do tego dania użyć łososia wędzonego na zimno.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Łososia myjemy, osuszamy i doprawiamy solą, pieprzem, rozmarynem, kropimy cytryną i odstawiamy
- 2. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wkładamy łososia zawiniętego w folię i pieczemy około 30 minut
- 3. Naleśniki robimy według przepisu na naleśniki jaglane
- 4. Usmażone naleśniki smarujemy serkiem na połowie lub całości.
- 5. Upieczony kawałek łososia rozdrabniamy widelcem i nakładamy na naleśnika
- 6. Posypujemy umytymi liśćmi szpinaku i zawijamy roladki
- 7. Gotowe roladki kroimy na pół lub mniejsze kawałki
- 8. Z podanych składników otrzymamy około 10 naleśników. Smacznego!