Wołowina w sosie sojowym z ryżem

Wołowina w sosie sojowym z ryżem

Soczyste mięso, aromatyczne przyprawy i delikatna sezamowa posypka. Brzmi dobrze? Nasza pyszna wołowina z ryżem poleca się na obiad! Znajdziesz tu nie tylko niebiańskie połączenie aromatów i smaków, ale także mnóstwo korzystnych dla zdrowia składników odżywczych. Jakich? Między innymi żelazo, witaminę B12 i beta-karoten. Spróbuj koniecznie!

15 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
4,18/5
(z 50 ocen)
Wołowina w sosie sojowym z ryżem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

614 kcal Kalorie
35 g Białko
24 g Tłuszcze
67 g Węglowodany
1984 mg Sód
10 g Błonnik

Składniki
50 g
 ryżu
100 g
 wołowiny np. rostbef, antrykot
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
0,5
sztuki papryczki chilli
10 g
2
ząbki czosnku
12 g
1
plaster imbiru
5 g
0,5
sztuki cebuli
40 g
2
sztuki marchewki
90 g
0,2
opakowania groszku konserwowego
50 g
3
łyżki sosu sojowego
30 g
2
łyżeczki erytrolu
10 g
1
garść kolendry świeżej
4 g
1
łyżeczka szczypiorku
5 g
2
łyżeczki sezamu
10 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

614 kcal Kalorie
35 g Białko
24 g Tłuszcze
67 g Węglowodany
1984 mg Sód
10 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.

2

Wołowinę smażymy w całości na dobrze rozgrzanej patelni, po 3 minuty z każdej strony, odkładamy do miseczki, posypujemy solą i pieprzem z każdej strony .

3

Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy posiekaną papryczkę chili, czosnek, imbir i cebulę z cebuli dymki – szczypior zostawiamy. Po chwili dokładamy pokrojoną w kostkę marchew.

4

Dodajemy groszek i ryż, dokładnie mieszamy.

5

Mięso kroimy na cienkie paseczki i przekładamy na patelnię, wlewamy sos sojowy, erytrol i obsmażamy przez 4 minuty, stale mieszając.

6

Na miseczki nakładamy ryż, wołowinę, posiekany szczypiorek, i kolendrę. Posypujemy sezamem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?