Zapisz

Pyszna wołowina z ryżem

Oceń
4,64/5
(z 11 ocen)
pyszna wołowina z ryżem

Pyszna wołowina z ryżem

Podstawowe informacje
  poziom trudności
35 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

586.2kcal

Białko:

31.6g

Tłuszcze:

23.4g

Węglowodany:

64.4g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
0.5 porcji ryżu (50 g)
lub kaszy bulgur
1 porcja wołowiny np. rostbef, antrykot (100 g)
lub wieprzowiny
2 sztuki marchewki (100 g)
0.5 sztuki cebuli dymki ze szczypiorem (40 g)
10 plastrów imbiru (10 g)
0.5 garści kolendry (12 g)
lub natki pietruszki
0.5 sztuki papryczki chilli (10 g)
3 łyżki sosu sojowego (30 g)
2 ząbki czosnku (12 g)
2 łyżeczki oliwy (10 g)
lub oleju rzepakowego
0.5 łyżeczki sezamu (10 g)
1 szczypta soli i pieprzu (1 g)
2 łyżeczki erytrolu (10 g)
Sposób przygotowania
1. Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie
2. Wołowinę smażymy w całości na dobrze rozgrzanej patelni, po 3 minuty z każdej strony, odkładamy do miseczki, posypujemy solą i pieprzem z każdej strony
3. Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy posiekaną papryczkę chili, czosnek, imbir i cebulę z cebuli dymki - szczypior zostawiamy
4. Dodajemy groszek z marchewką i ryż, dokładnie mieszamy.
5. Mięso kroimy na cienkie paseczki i przekładamy na patelnie, wlewamy sos sojowy, ksylitol i obsmażamy przez 4 minuty mieszając
6. Na miseczki nakładamy ryż, wołowinę, posiekany szczypiorek, i kolendrę. Posypujemy sezamem.

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
4,64/5
(z 11 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę