Polędwiczka z warzywami w sojowym sosie
Wspaniała propozycja dla osób, które uwielbiają mięsne obiady wraz z sojowym sosem. Orientalny przepis na polędwiczkę z warzywami w sojowym sosie to wyjątkowa propozycja dla osób, które uwielbiają orientalną i zdrową kuchnię.

Polędwiczka z warzywami w sojowym sosie
Podstawowe informacje
Na jedną porcję przypada:
562.4 kcal
34.9 g
22.2 g
55.4 g
Wspaniała propozycja dla osób, które uwielbiają mięsne obiady wraz z sojowym sosem. Orientalny przepis na polędwiczkę z warzywami w sojowym sosie to wyjątkowa propozycja dla osób, które uwielbiają orientalną i zdrową kuchnię.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Polędwiczkę kroimy w cieniutkie plasterki, przyprawiamy solą i pieprzem
- 2. Papryki kroimy w kostkę, cebulę kroimy w plasterki
- 3. Gotujemy ryż
- 4. Pokrojone warzywa podsmażamy przez 3 minuty na łyżce oliwy, następnie odkładamy do miseczki
- 5. Na patelnię dodajemy drugą łyżkę oliwy i wykładamy polędwiczkę, zwiększamy ogień do dużego i smażymy przez około 3 minuty co chwilę mieszając, aby równomiernie się obsmażała
- 6. Wykładamy z powrotem warzywa i wszystko mieszamy dodając sos sojowy. Mieszając smażymy jeszcze 2 minuty
- 7. Podajemy z ryżem, posypujemy sezamem lub posiekanym szczypiorkiem