Placuszki z truskawkami

Placuszki z truskawkami
Podstawowe informacje
15 min.
Całkowity czas przygotowania
5 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
549.3 kcal
Białko:
33.7 g
Tłuszcze:
10.3 g
Węglowodany:
86.1 g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. W miseczce mieszamy na gładką masę: jogurt, mąkę, jajka, erytrytol, proszek do pieczenia i sodę.
- 2. Rozgrzewamy patelnie z kilkoma kroplami oliwy. Na rozgrzaną patelnie nakładamy po 1 łyżce ciasta, zachowując odstępy pomiędzy plackami. Placki smażymy na średnim ogniu.
- 3. Gdy na plackach pojawią się pierwsze bąbelki (po około 3 minutach) w każdy placuszek wkładamy kilka plasterków truskawek.
- 4. Przewracamy placki na drugą stronę i smażymy około 2-3 minut.
- 5. Przed usmażeniem kolejnych placków, wycieramy patelnie ręcznikiem i ponownie dodajemy kilka kropel oliwy. Smacznego!