Pieczony łosoś z jarmużem i batatami

Pieczony łosoś z jarmużem i batatami
Podstawowe informacje
40 min.
Całkowity czas przygotowania
10 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
429.7 kcal
Białko:
22.3 g
Tłuszcze:
18.2 g
Węglowodany:
43.5 g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni
- 2. Łososia dzielimy na dwie części, obsypujemy solą i pieprzem cytrynowym
- 3. Bataty kroimy w kostkę i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Polewamy oliwą z oliwek, posypujemy papryką słodką oraz ostrą, tymiankiem, pieprzem i pieczemy w piekarniku przez 20 minut
- 4. Do batatów dodajemy jarmuż, mieszamy ze sobą i pieczemy przez 5 minut
- 5. Łososia obsmażamy na rozgrzanej patelni przez 30 sekund z każdej strony. Układamy na batatach z jarmużem i pieczemy jeszcze przez 5 minut