Zapisz

Pieczeń z indyka

Dziś rewelacyjny przepis na pieczeń z indyka, która będzie idealna zarówno na kanapki jak i na obiad, dodatek do sałatek czy nadzienie do domowych tortilli. Pieczeń jest bardzo aromatyczna, krucha i soczysta. Robi się ją bardzo łatwo i z powodzeniem może zastąpić kupne wędliny.

Oceń
4,95/5
(z 19 ocen)
pieczeń z indyka

Pieczeń z indyka

Podstawowe informacje
  poziom trudności
110 min.
Całkowity czas przygotowania
20 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

209.9kcal

Białko:

31g

Tłuszcze:

4.2g

Węglowodany:

6.7g

Dziś rewelacyjny przepis na pieczeń z indyka, która będzie idealna zarówno na kanapki jak i na obiad, dodatek do sałatek czy nadzienie do domowych tortilli. Pieczeń jest bardzo aromatyczna, krucha i soczysta. Robi się ją bardzo łatwo i z powodzeniem może zastąpić kupne wędliny.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
4
Składniki:
1 porcja mięsa mielonego z indyka (500 g)
lub mięsa mielonego z kurczaka
2 sztuki jaj (110 g)
1 sztuka cebuli (110 g)
2 ząbki czosnku (12 g)
1 sztuka cukinii (200 g)
0.3 łyżeczki natki pietruszki (10 g)
lub kolendry
5 łyżeczek tymianku (5 g)
0.3 łyżeczki sezamu (5 g)
lub siemienia lnianego
1 szczypta soli (1 g)
1 łyżeczka pieprzu (1 g)
Sposób przygotowania
1. Cebulę i czosnek drobno siekamy
2. Cukinię kroimy i drobno siekamy lub ścieramy na tarce
3. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy
4. Posypujemy sezamem, tymiankiem i natką pietruszki
5. Pieczemy około 80-90 minut w 180 stopniach
6. Po wyjęciu nasza pyszna pieczeń jest gotowa! Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
4,95/5
(z 19 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę