Pieczeń z indyka
Dziś rewelacyjny przepis na pieczeń z indyka, która będzie idealna zarówno na kanapki jak i na obiad, dodatek do sałatek czy nadzienie do domowych tortilli. Pieczeń jest bardzo aromatyczna, krucha i soczysta. Robi się ją bardzo łatwo i z powodzeniem może zastąpić kupne wędliny.

Pieczeń z indyka
Podstawowe informacje
110 min.
Całkowity czas przygotowania
20 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
209.9 kcal
Białko:
31 g
Tłuszcze:
4.2 g
Węglowodany:
6.7 g
Zobacz więcej szczegółów
Dziś rewelacyjny przepis na pieczeń z indyka, która będzie idealna zarówno na kanapki jak i na obiad, dodatek do sałatek czy nadzienie do domowych tortilli. Pieczeń jest bardzo aromatyczna, krucha i soczysta. Robi się ją bardzo łatwo i z powodzeniem może zastąpić kupne wędliny.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Cebulę i czosnek drobno siekamy
- 2. Cukinię kroimy i drobno siekamy lub ścieramy na tarce
- 3. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy
- 4. Posypujemy sezamem, tymiankiem i natką pietruszki
- 5. Pieczemy około 80-90 minut w 180 stopniach
- 6. Po wyjęciu nasza pyszna pieczeń jest gotowa! Smacznego!