Pieczeń z indyka
Dziś rewelacyjny przepis na pieczeń z indyka, która będzie idealna zarówno na kanapki jak i na obiad, dodatek do sałatek czy nadzienie do domowych tortilli. Pieczeń jest bardzo aromatyczna, krucha i soczysta. Robi się ją bardzo łatwo i z powodzeniem może zastąpić kupne wędliny.
823kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz

Pieczeń z indyka
Na cały przepis przypada:
823
kcal123
białka b17
tłuszczy t23
węglowodanów wDziś rewelacyjny przepis na pieczeń z indyka, która będzie idealna zarówno na kanapki jak i na obiad, dodatek do sałatek czy nadzienie do domowych tortilli. Pieczeń jest bardzo aromatyczna, krucha i soczysta. Robi się ją bardzo łatwo i z powodzeniem może zastąpić kupne wędliny.
Zobacz jak to się robi:
Udostępnij przepis:
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
- 500 g mięsa mielonego z indyka
- 2 jaja kurze
- 110 g cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 200 g cukinii
- 10 g natki pietruszki
- tymianek
- sezam
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
- 1. Cebulę i czosnek drobno siekamy
- 2. Cukinię kroimy i drobno siekamy lub ścieramy na tarce
- 3. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy
- 4. Posypujemy sezamem, tymiankiem i natką pietruszki
- 5. Pieczemy około 80-90 minut w 180 stopniach
- 6. Po wyjęciu nasza pyszna pieczeń jest gotowa! Smacznego!