Zapisz

Pieczeń z indyka

Dziś rewelacyjny przepis na pieczeń z indyka, która będzie idealna zarówno na kanapki jak i na obiad, dodatek do sałatek czy nadzienie do domowych tortilli. Pieczeń jest bardzo aromatyczna, krucha i soczysta. Robi się ją bardzo łatwo i z powodzeniem może zastąpić kupne wędliny.

Oceń przepis
4,89/5
(z 9 ocen)
823kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz

Pieczeń z indyka

Na cały przepis przypada:

823

kcal

123

białka b

17

tłuszczy t

23

węglowodanów w

Dziś rewelacyjny przepis na pieczeń z indyka, która będzie idealna zarówno na kanapki jak i na obiad, dodatek do sałatek czy nadzienie do domowych tortilli. Pieczeń jest bardzo aromatyczna, krucha i soczysta. Robi się ją bardzo łatwo i z powodzeniem może zastąpić kupne wędliny.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
500 g mięsa mielonego z indyka
2 jaja kurze
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 cukinia
natka pietruszki
tymianek
sezam
sól
pieprz
Sposób przygotowania
1. Cebulę i czosnek drobno siekamy
2. Cukinię kroimy i drobno siekamy lub ścieramy na tarce
3. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy
4. Posypujemy sezamem, tymiankiem i natką pietruszki
5. Pieczemy około 80-90 minut w 180 stopniach
6. Po wyjęciu nasza pyszna pieczeń jest gotowa! Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń przepis
4,89/5
(z 9 ocen)
To też może Ci zasmakować
Tom Yum
Pizza walentykowa

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę