Muffiny śniadaniowe
Alternatywa dla kanapek i owsianek – propozycja na szybkie, ale niebanalne śniadanie. Muffiny śniadaniowe można zaserwować w weekend, ale jak najbardziej nadają się na codzienne śniadanie. Cudownie smakują zarówno na ciepłko, jak również na zimno.

Muffiny śniadaniowe
Podstawowe informacje
Na jedną porcję przypada:
469.9 kcal
32.5 g
34.2 g
8.3 g
Alternatywa dla kanapek i owsianek – propozycja na szybkie, ale niebanalne śniadanie. Muffiny śniadaniowe można zaserwować w weekend, ale jak najbardziej nadają się na codzienne śniadanie. Cudownie smakują zarówno na ciepłko, jak również na zimno.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Paprykę, cebulę i ser kozi kroimy w kosteczkę
- 2. Jaja roztrzepujemy w misce z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu
- 3. Dodajemy pokrojone warzywa i mieszamy razem
- 4. Boczek kroimy w kosteczkę i smażymy na suchej patelni
- 5. Foremki na babeczki należy natłuścić oliwą lub masłem
- 6. Foremki napełniamy masą jajeczną wstawiamy do piekarnika
- 7. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut
- 8. Gotowe babeczki nakładamy na talerz i posypujemy boczkiem. Smacznego!