Zapisz

Muffiny śniadaniowe

Alternatywa dla kanapek i owsianek – propozycja na szybkie, ale niebanalne śniadanie. Muffiny śniadaniowe można zaserwować w weekend, ale jak najbardziej nadają się na codzienne śniadanie. Cudownie smakują zarówno na ciepłko, jak również na zimno.

Oceń
4,54/5
(z 13 ocen)
muffiny śniadaniowe

Muffiny śniadaniowe

Podstawowe informacje
  poziom trudności
30 min.
Całkowity czas przygotowania
10 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

469.9kcal

Białko:

32.5g

Tłuszcze:

34.2g

Węglowodany:

8.3g

Alternatywa dla kanapek i owsianek – propozycja na szybkie, ale niebanalne śniadanie. Muffiny śniadaniowe można zaserwować w weekend, ale jak najbardziej nadają się na codzienne śniadanie. Cudownie smakują zarówno na ciepłko, jak również na zimno.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
2 plastry boczku (30 g)
lub szynki z indyka
2 plastry sera koziego (30 g)
lub sera feta
3 sztuki jaj (170 g)
0.3 sztuki czerwonej papryki (40 g)
lub cukinii
1 ząbek startego czosnku (6 g)
1 szczypta soli (1 g)
1.7 łyżeczki posiekanego szczypiorku (10 g)
1 łyżeczka pieprzu (1 g)
Sposób przygotowania
1. Paprykę, cebulę i ser kozi kroimy w kosteczkę
2. Jaja roztrzepujemy w misce z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu
3. Dodajemy pokrojone warzywa i mieszamy razem
4. Boczek kroimy w kosteczkę i smażymy na suchej patelni
5. Foremki na babeczki należy natłuścić oliwą lub masłem
6. Foremki napełniamy masą jajeczną wstawiamy do piekarnika
7. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut
8. Gotowe babeczki nakładamy na talerz i posypujemy boczkiem. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
4,54/5
(z 13 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę