Zapisz

Muffiny śniadaniowe

Alternatywa dla kanapek i owsianek – propozycja na szybkie, ale niebanalne śniadanie. Muffiny śniadaniowe można zaserwować w weekend, ale jak najbardziej nadają się na codzienne śniadanie. Cudownie smakują zarówno na ciepłko, jak również na zimno.

Oceń przepis
4,78/5
(z 9 ocen)
600kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz

Muffiny śniadaniowe

Na cały przepis przypada:

600

kcal

41

białka b

45

tłuszczy t

9

węglowodanów w

Alternatywa dla kanapek i owsianek – propozycja na szybkie, ale niebanalne śniadanie. Muffiny śniadaniowe można zaserwować w weekend, ale jak najbardziej nadają się na codzienne śniadanie. Cudownie smakują zarówno na ciepłko, jak również na zimno.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
50 g boczku
30 g sera koziego
4 jajka
0,33 g czerwonej papryki
ząbek startego czosnku
sól
łyżka posiekanego szczypiorku
pieprz
Sposób przygotowania
1. Paprykę, cebulę i ser kozi kroimy w kosteczkę
2. Jaja roztrzepujemy w misce z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu
3. Dodajemy pokrojone warzywa i mieszamy razem
4. Boczek kroimy w kosteczkę i smażymy na suchej patelni
5. Foremki na babeczki należy natłuścić oliwą lub masłem
6. Foremki napełniamy masą jajeczną wstawiamy do piekarnika
7. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut
8. Gotowe babeczki nakładamy na talerz i posypujemy boczkiem. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń przepis
4,78/5
(z 9 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę