Muffiny śniadaniowe
Alternatywa dla kanapek i owsianek – propozycja na szybkie, ale niebanalne śniadanie. Muffiny śniadaniowe można zaserwować w weekend, ale jak najbardziej nadają się na codzienne śniadanie. Cudownie smakują zarówno na ciepłko, jak również na zimno.

Muffiny śniadaniowe
Podstawowe informacje
30 min.
Całkowity czas przygotowania
10 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
469.9 kcal
Białko:
32.5 g
Tłuszcze:
34.2 g
Węglowodany:
8.3 g
Zobacz więcej szczegółów
Alternatywa dla kanapek i owsianek – propozycja na szybkie, ale niebanalne śniadanie. Muffiny śniadaniowe można zaserwować w weekend, ale jak najbardziej nadają się na codzienne śniadanie. Cudownie smakują zarówno na ciepłko, jak również na zimno.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Paprykę, cebulę i ser kozi kroimy w kosteczkę
- 2. Jaja roztrzepujemy w misce z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu
- 3. Dodajemy pokrojone warzywa i mieszamy razem
- 4. Boczek kroimy w kosteczkę i smażymy na suchej patelni
- 5. Foremki na babeczki należy natłuścić oliwą lub masłem
- 6. Foremki napełniamy masą jajeczną wstawiamy do piekarnika
- 7. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut
- 8. Gotowe babeczki nakładamy na talerz i posypujemy boczkiem. Smacznego!