Makaron z pieczonymi warzywami i serem mozarella

Makaron z pieczonymi warzywami i serem mozarella
Podstawowe informacje
25 min.
Całkowity czas przygotowania
5 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
516.6 kcal
Białko:
24.5 g
Tłuszcze:
18.6 g
Węglowodany:
57.2 g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Paprykę, cebulę, czosnek oraz pomidorki koktajlowe układamy na blaszce, posypujemy solą, pieprzem i oregano. Polewamy oliwą, mieszamy składniki i pieczemy w piekarniku przez 20 minut w 190 stopniach z funkcją termoobieg.
- 2. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Zostawiamy 50 ml wody z gotowania w celu późniejszego użycia.
- 3. Makaron łączymy z upieczonymi warzywami, dolewamy wodę z gotowania i mieszamy.
- 4. Do makaronu dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę oraz świeżą bazylię, całość mieszamy i posypujemy płatkami chilli. Smacznego!