Łosoś w sezamie

Łosoś w sezamie
Podstawowe informacje
55 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
500.6 kcal
Białko:
23.3 g
Tłuszcze:
22.7 g
Węglowodany:
49.2 g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Składniki marynaty mieszamy w misce i przekładamy do niej łososia, marynujemy przez około 20-30 minut
- 2. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni
- 3. Przekładamy łososia do małego naczynia żaroodpornego razem z resztą marynaty
- 4. Pieczemy łososia przez 10 minut, posypujemy sezamem i pieczemy kolejne 10 minut, (w czasie pieczenia ryby, gotujemy ryż i go odcedzamy).
- 5. Drobno kroimy liście świeżej kolendry, ścieramy skórkę z połowy cytryny i wyciskamy z niej sok, następnie dodajemy te składniki do ryżu i mieszamy
- 6. Na talerzu układamy ryż oraz łososia.