Zapisz

Kurczak Fajita

Lubisz ostre smaki, ale jednocześnie potrzebujesz dużej ilości białka? Fajita – to potrawa wywodząca się meksykańskiej kuchni, która zasmakuje każdemu.

Oceń przepis
3,61/5
(z 18 ocen)
568kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz

Kurczak Fajita

Na cały przepis przypada:

568

kcal

87

białka b

25

tłuszczy t

0

węglowodanów w

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
400 g Polędwiczek z kurczaka
20 g Masła klarowanego
Czerwona cebula
Czerwona papryka
Żółta papryka
Limonka
Świeża kolendra lub pietruszka
Sposób przygotowania
1. Polędwiczki z kurczaka kroimy i doprawiamy solą, pieprzem, kminkiem i papryką, polewamy sokiem z limonki i odstawiamy do zamarynowania.
2. Paprykę czerwoną i żółtą kroimy w paski, cebulę na plasterki.
3. Warzywa mieszamy z solą, pieprzem, kminkiem i papryką, polewamy sokiem z limonki.
4. Mięso smażymy na maśle klarowanym. Po usmażeniu odkładamy na talerz.
5. Na tę samą patelnię wykładamy warzywa, zmniejszamy ogień i dokładnie obsmażamy, co chwilę mieszając.
6. Dodajemy kurczaka i delikatnie mieszamy całość
7. Posypujemy pietruszką.

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń przepis
3,61/5
(z 18 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę