Zapisz

Kurczak Fajita

Lubisz ostre smaki, ale jednocześnie potrzebujesz dużej ilości białka? Fajita – to potrawa wywodząca się meksykańskiej kuchni, która zabierze Cię w niesamowitą kulinarną podróż. Kurczak Fajita przygotowany z warzywami idealnie pobudzi delikatne kubki smakowe.
Smacznego!

Oceń przepis
3,61/5
(z 18 ocen)
535kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz

Kurczak Fajita

Na cały przepis przypada:

535

kcal

84

białka b

22

tłuszczy t

4

węglowodanów w

Lubisz ostre smaki, ale jednocześnie potrzebujesz dużej ilości białka? Fajita – to potrawa wywodząca się meksykańskiej kuchni, która zabierze Cię w niesamowitą kulinarną podróż. Kurczak Fajita przygotowany z warzywami idealnie pobudzi delikatne kubki smakowe.
Smacznego!

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
400 g polędwiczek z kurczaka
20 g masła klarowanego
1/2 czerwonej cebuli
1/2 czerwonej papryki
1/2 żółtej papryki
1 limonka
świeża kolendra lub pietruszka
Sposób przygotowania
1. Polędwiczki z kurczaka kroimy i doprawiamy solą, pieprzem, kminkiem i papryką, polewamy sokiem z limonki i odstawiamy do zamarynowania
2. Paprykę czerwoną i żółtą kroimy w paski, a cebulę na plasterki
3. Warzywa mieszamy z solą, pieprzem, kminkiem i papryką, polewamy sokiem z limonki
4. Mięso smażymy na maśle klarowanym. Po usmażeniu odkładamy na talerz
5. Na tę samą patelnię wykładamy warzywa, zmniejszamy ogień i dokładnie obsmażamy, co chwilę mieszając
6. Dodajemy kurczaka i delikatnie mieszamy całość
7. Posypujemy pietruszką i cieszymy się smakiem pysznego dania. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń przepis
3,61/5
(z 18 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę