Kanapka z omletem i pastą z awokado
Ciekawa propozycja na wykorzystanie awokado jako dodatku do kanapki. Kanapka z omletem i pastą z awokado to świetny posiłek dla osób uwielbiających awokado, jednak nie w samotnej wersji. Zdecydowanie lepiej smakuje w połączeniu z różnymi przyprawami.

Kanapka z omletem i pastą z awokado
Podstawowe informacje
Na jedną porcję przypada:
586.1 kcal
31.7 g
31.5 g
45 g
Ciekawa propozycja na wykorzystanie awokado jako dodatku do kanapki. Kanapka z omletem i pastą z awokado to świetny posiłek dla osób uwielbiających awokado, jednak nie w samotnej wersji. Zdecydowanie lepiej smakuje w połączeniu z różnymi przyprawami.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Naczynie na omlet nagrzewamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni
- 2. Jajka wymieszać z tartym serem i mlekiem. Doprawiamy solą i pieprzem
- 3. Masę jajeczną przelewamy do rozgrzanego naczynia
- 4. Wkładamy do piekarnika na około 20 minut
- 5. Na 2-3 minuty przed końcem układamy pokrojone pomidorki koktajlowe i posiekaną natkę pietruszki
- 6. Awokado obieramy, rozgniatamy za pomocą widelca
- 7. Dodajemy sok z cytryny, starty czosnek i doprawiamy solą i pieprzem
- 8. Kromki chleba smarujemy pastą z awokado
- 9. Omlet kroimy na kawałki i układamy na kanapkach. Smacznego!
To też może Ci zasmakować

Kanapka z jajkiem, awokado i serem cheddar
