Zapisz

Kanapka z omletem i pastą z awokado

Ciekawa propozycja na wykorzystanie awokado jako dodatku do kanapki. Kanapka z omletem i pastą z awokado to świetny posiłek dla osób uwielbiających awokado, jednak nie w samotnej wersji. Zdecydowanie lepiej smakuje w połączniu z różnymi przyprawami.
Smacznego!

Oceń przepis
5,00/5
(z 2 ocen)
536kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz

Kanapka z omletem i pastą z awokado

Na jedną porcję przypada:

536

kcal

24

białka b

28

tłuszczy t

46

węglowodanów w

Ciekawa propozycja na wykorzystanie awokado jako dodatku do kanapki. Kanapka z omletem i pastą z awokado to świetny posiłek dla osób uwielbiających awokado, jednak nie w samotnej wersji. Zdecydowanie lepiej smakuje w połączniu z różnymi przyprawami.
Smacznego!

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
2 jaja kurze
15 g sera cheddar
80 g chleba żytniego na zakwasie
40 g awokado
100 ml mleka ekologicznego
30 g pomidorków koktajlowych
sól
1 ząbek czosnku
1/4 cytryny
pieprz
Sposób przygotowania
1. Naczynie na omlet nagrzewamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni
2. Jajka miksujemy z serem i mlekiem. Doprawiamy solą i pieprzem
3. Masę jajeczną przelewamy do rozgrzanego naczynia
4. Wkładamy do piekarnika na około 20 minut
5. Na 2-3 minuty przed końcem układamy pokrojone pomidorki koktajlowe i posiekaną natkę pietruszki
6. Awokado obieramy, rozgniatamy za pomocą widelca
7. Dodajemy sok z cytryny, starty czosnek i doprawiamy solą i pieprzem
8. Kromki chleba smarujemy pastą z awokado
9. Omlet kroimy na kawałki i układamy na kanapkach

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń przepis
5,00/5
(z 2 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę