Zapisz

Kanapka z burakiem i kozim serem

Oceń
5,00/5
(z 3 ocen)
kanapka z burakiem i kozim serem

Kanapka z burakiem i kozim serem

Podstawowe informacje
  poziom trudności
45 min.
Całkowity czas przygotowania
5 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

552.4kcal

Białko:

23.3g

Tłuszcze:

32g

Węglowodany:

46.3g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
2
Składniki:
2 łyżeczki hummusu (125 g)
2 sztuki bułki pełnoziarnistej (125 g)
lub chleba pełnoziarnistego
0.5 sztuki buraka (100 g)
6 plastrów sera koziego (90 g)
lub sera camembert
3.5 łyżeczki prażonego słonecznika (20 g)
lub prażonych pestek dyni
1 łyżka kiełków (20 g)
Sposób przygotowania
1. Buraka gotujemy przez 40 minut
2. Bułki kroimy na pół i smarujemy hummusem
3. Na dwóch połówkach układamy kiełki, słonecznik, pokrojonego w plastry buraka i ser
4. Przykrywamy drugą częścią bułki

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
5,00/5
(z 3 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę