Kanapka z burakiem, hummusem i kozim serem

Kanapka z burakiem, hummusem i kozim serem

Szukasz oryginalnego przepisu na pełnowartościowe śniadanie? Nasza kanapka z burakiem, hummusem i kozim serem spełnia wszystkie te kryteria! Delikatny, słodkawy smak buraka łączy się w niej z wyrazistym kozim serem, zaś całość dopełnia charakterystyczny, pełen składników odżywczych hummus. Spróbuj koniecznie, a pokochasz to kulinarne połączenie!

5 min
Czas przygotowania
45 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,57/5
(z 30 ocen)
Kanapka z burakiem, hummusem i kozim serem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Dobre na cholesterol Dobre na cholesterol
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

529 kcal Kalorie
23 g Białko
26 g Tłuszcze
55 g Węglowodany
833 mg Sód
10 g Błonnik

Składniki
12
łyżeczek hummusu
120 g
2
sztuki bułek grahamek
140 g
1
sztuka buraka
100 g
6
łyżek sera koziego
90 g
20 g
 prażonego słonecznika
3
łyżki kiełków rzodkiewki
24 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

529 kcal Kalorie
23 g Białko
26 g Tłuszcze
55 g Węglowodany
833 mg Sód
10 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Buraka gotujemy przez 40 minut.

2

Bułki kroimy na pół i smarujemy hummusem.

3

Na dwóch połówkach układamy kiełki, słonecznik, pokrojonego w plastry buraka i ser.

4

Przykrywamy drugą częścią bułki.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?