Ten przepis jest zdrowy
Ale aby osiągnąć swój cel, Twoja porcja musi być dopasowana indywidualnie.
Potrzebuję diety
Nie, dzięki
Potrzebuję diety
Nie, dzięki
Zapisz

Gulasz z warzywami i kaszą perlistą

Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
1970kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz
gulasz z warzywami i kaszą perlistą

Gulasz z warzywami i kaszą perlistą

Na cały przepis przypada:

1970

kcal

134

białka b

49

tłuszczy t

273

węglowodanów w

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
400 g mięsa wołowego
220 g papryki
10 g papryki słodkiej
5 g papryki ostrej
300 g bulionu warzywnego
300 g pieczarek
200 g kaszy jęczmiennej
16 g czosnku
140 g cebuli
200 g marchewki
500 g passaty pomidorowej
10 g oleju rzepakowego
3 liście laurowe
3 ziela angielskie
Sposób przygotowania
1. Mięso kroimy w kostkę, pieczarki dzielimy na połówki, papryki czyścimy i kroimy w paski
2. Cebulę i czosnek kroimy drobno, marchewkę kroimy w plasterki około 1 cm
3. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso przekładamy mięso do garnka
4. Na tą samą patelnie dodajemy warzywa i paprykę w proszku, podsmażamy około 5 minut, przekładamy do garnka, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, oraz bulion i passatę pomidorową
5. Dusimy na małym ogniu przez 1.5 godziny doprawiamy do smaku pieprzem i solą
6. Po godzinie duszenia możemy zacząć gotować naszą kaszę, z którą podamy gulasz.

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę