Zapisz

Gulasz z warzywami i kaszą perlistą

Oceń
5,00/5
(z 3 ocen)
gulasz z warzywami i kaszą perlistą

Gulasz z warzywami i kaszą perlistą

Podstawowe informacje
  poziom trudności
110 min.
Całkowity czas przygotowania
20 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

494.5kcal

Białko:

33.5g

Tłuszcze:

12.4g

Węglowodany:

68.9g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
4
Składniki:
4 porcje mięsa wołowego (400 g)
lub mięsa z piersi kurczaka
1.6 sztuki papryki (220 g)
2 łyżeczki papryki słodkiej (10 g)
5 łyżeczek papryki ostrej (5 g)
1.2 szklanki bulionu warzywnego (300 g)
15 sztuk pieczarek (300 g)
2 szklanki kaszy jęczmiennej (200 g)
lub ryżu basmati
3 ząbki czosnku (18 g)
1 sztuka cebuli (110 g)
3 sztuki marchewki (200 g)
2 szklanki passaty pomidorowej (500 g)
2 łyżeczki oleju rzepakowego (10 g)
lub oliwy z oliwek
3 listki liście laurowe (3 g)
3 sztuki ziarna ziela angielskiego (3 g)
Sposób przygotowania
1. Mięso kroimy w kostkę, pieczarki dzielimy na połówki, papryki czyścimy i kroimy w paski
2. Cebulę i czosnek kroimy drobno, marchewkę kroimy w plasterki około 1 cm
3. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso. Przekładamy mięso do garnka
4. Na tą samą patelnie dodajemy warzywa i paprykę w proszku, podsmażamy około 5 minut, przekładamy do garnka, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, oraz bulion i passatę pomidorową
5. Dusimy na małym ogniu przez 1.5 godziny doprawiamy do smaku pieprzem i solą
6. Po godzinie duszenia możemy zacząć gotować naszą kaszę, z którą podamy gulasz.

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
5,00/5
(z 3 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę