Zapisz

Grillowany stek z tuńczyka

Uwielbiasz rybę, w szczególności tuńczyka, jednak standardowe sałatki Cię nudzą? Mam dla Ciebie oryginalny przepis na grillowany stek z tuńczyka, który znakomicie sprawdzi się zarówno na wyśmienity obiad, jak również na kolację we dwoje. To świetna i zdrowa kompozycja.

Oceń przepis
4,50/5
(z 2 ocen)
720kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz

Grillowany stek z tuńczyka

Na jedną porcję przypada:

720

kcal

55

białka b

30

tłuszczy t

57

węglowodanów w

Uwielbiasz rybę, w szczególności tuńczyka, jednak standardowe sałatki Cię nudzą? Mam dla Ciebie oryginalny przepis na grillowany stek z tuńczyka, który znakomicie sprawdzi się zarówno na wyśmienity obiad, jak również na kolację we dwoje. To świetna i zdrowa kompozycja.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
200 g stek z tuńczyka
20 g oliwy z oliwek
300 g ziemniaków
roszponka
1 pomidor
sól, pieprz, zioła
Sposób przygotowania
1. Tuńczyka najlepiej wyjąć z lodówki około 20 minut wcześniej.
2. Oprószamy przyprawami i smarujemy oliwą z oliwek z dwóch stron. Zostawiamy na 10 minut.
3. Ziemniaki myjemy (obieramy) kroimy i gotujemy około 10 minut.
4. Wykładamy na wyłożoną papierem blaszkę.
5. Obsypujemy ziołami, skrapiamy oliwą z oliwek i wkładamy do rozgrzanego piekarnika.
6. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach, aż będą zarumienione.
7. Rozgrzewamy patelnię grillową lub grilla. (może być też zwykła patelnia).
8. Smażymy po 2 minuty na każdą stronę.
9. Podajemy ze świeżymi warzywami. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń przepis
4,50/5
(z 2 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę