Grillowany stek z tuńczyka
Uwielbiasz rybę, w szczególności tuńczyka, jednak standardowe sałatki Cię nudzą? Mam dla Ciebie oryginalny przepis na grillowany stek z tuńczyka, który znakomicie sprawdzi się zarówno na wyśmienity obiad, jak również na kolację we dwoje. To świetna i zdrowa kompozycja.

Grillowany stek z tuńczyka
Podstawowe informacje
50 min.
Całkowity czas przygotowania
20 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
444 kcal
Białko:
29.8 g
Tłuszcze:
20.6 g
Węglowodany:
36.8 g
Zobacz więcej szczegółów
Uwielbiasz rybę, w szczególności tuńczyka, jednak standardowe sałatki Cię nudzą? Mam dla Ciebie oryginalny przepis na grillowany stek z tuńczyka, który znakomicie sprawdzi się zarówno na wyśmienity obiad, jak również na kolację we dwoje. To świetna i zdrowa kompozycja.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Tuńczyka najlepiej wyjąć z lodówki około 20 minut wcześniej
- 2. Oprószamy przyprawami i smarujemy oliwą z oliwek z dwóch stron. Zostawiamy na 10 minut
- 3. Ziemniaki myjemy (obieramy) kroimy i gotujemy około 10 minut
- 4. Wykładamy na wyłożoną papierem blaszkę
- 5. Obsypujemy ziołami, skrapiamy oliwą z oliwek i wkładamy do rozgrzanego piekarnika
- 6. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach, aż będą zarumienione
- 7. Rozgrzewamy patelnię grillową lub grilla. (może być też zwykła patelnia)
- 8. Smażymy po 2 minuty na każdą stronę
- 9. Podajemy ze świeżymi warzywami. Smacznego!