Faworki
Tłusty czwartek nie musi być dniem wyrzeczeń. Jeśli chcesz tego dnia zajadać się faworkami bez wyrzutów sumienia, mam dla Ciebie wspaniały przepis na pieczone faworki, które są pyszne i zastępują tradycyjne. Sprawdź, a na pewno zagoszczą u Ciebie nie raz.

Faworki
Podstawowe informacje
50 min.
Całkowity czas przygotowania
20 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
138.5 kcal
Białko:
4.4 g
Tłuszcze:
2.5 g
Węglowodany:
25.2 g
Zobacz więcej szczegółów
Tłusty czwartek nie musi być dniem wyrzeczeń. Jeśli chcesz tego dnia zajadać się faworkami bez wyrzutów sumienia, mam dla Ciebie wspaniały przepis na pieczone faworki, które są pyszne i zastępują tradycyjne. Sprawdź, a na pewno zagoszczą u Ciebie nie raz.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Łączymy wszystkie składniki
- 2. Ciasto zagniatamy dobrze i odstawiamy na 20 min do lodówki
- 3. Rozwałkowujemy cienko, kroimy na paski ok 2 cm szerokości
- 4. Przecinamy również na środku i przeciągamy jeden koniec przez środek, aby uformować nasze ciastko
- 5. Pieczemy w temperaturze 180* przez 10-15 min aż będą rumiane
- 6. Posypujemy pudrem z erytrolu i możemy jeść. Smacznego!