Faworki
Tłusty czwartek nie musi być dniem wyrzeczeń. Jeśli chcesz tego dnia zajadać się faworkami bez wyrzutów sumienia, mam dla Ciebie wspaniały przepis na pieczone faworki, które są pyszne i zastępują tradycyjne. Sprawdź, a na pewno zagoszczą u Ciebie nie raz.

Faworki
Podstawowe informacje
Na jedną porcję przypada:
138.5 kcal
4.4 g
2.5 g
25.2 g
Tłusty czwartek nie musi być dniem wyrzeczeń. Jeśli chcesz tego dnia zajadać się faworkami bez wyrzutów sumienia, mam dla Ciebie wspaniały przepis na pieczone faworki, które są pyszne i zastępują tradycyjne. Sprawdź, a na pewno zagoszczą u Ciebie nie raz.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Łączymy wszystkie składniki
- 2. Ciasto zagniatamy dobrze i odstawiamy na 20 min do lodówki
- 3. Rozwałkowujemy cienko, kroimy na paski ok 2 cm szerokości
- 4. Przecinamy również na środku i przeciągamy jeden koniec przez środek, aby uformować nasze ciastko
- 5. Pieczemy w temperaturze 180* przez 10-15 min aż będą rumiane
- 6. Posypujemy pudrem z erytrolu i możemy jeść. Smacznego!