Zapisz

Domowy majonez light

Majonez to niezastąpiony element świąt Wielkanocnych i nie tylko. Oto przepis na domowy majonez, który przygotujesz w mgnieniu oka za pomocą blendera. Jest smaczny i co najważniejsze dużo zdrowszy od produktów dostępnych na sklepowych półkach.

Oceń przepis
4,00/5
(z 16 ocen)
289kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz

Domowy majonez light

Na cały przepis przypada:

289

kcal

35

białka b

14

tłuszczy t

7

węglowodanów w

Majonez to niezastąpiony element świąt Wielkanocnych i nie tylko. Oto przepis na domowy majonez, który przygotujesz w mgnieniu oka za pomocą blendera. Jest smaczny i co najważniejsze dużo zdrowszy od produktów dostępnych na sklepowych półkach.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
1 jajo kurze
250 g serka wiejskiego
10-15 g musztardy dijon
1 łyżeczka soku z cytryny
szczypta soli
ocet winny opcjonalnie zamiast cytryny
Sposób przygotowania
1. Jajko gotujemy na twardo
2. Jeszcze ciepłe obieramy i wkładamy do wysokiej miski
3. Dodajemy pozostałe składniki i całość blendujemy tak długo, aż uzyskamy gęstą i jednolitą konsystencje
4. Przyprawiamy wedle uznania
5. Jeżeli smak przez musztardę będzie "za ostry" możemy dodać odrobinę jogurtu naturalnego. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń przepis
4,00/5
(z 16 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę