Domowe spaghetti
Klasyczne danie kuchni włoskiej – domowe spaghetti w wersji z makaronem bezglutenowym z mięsem mielonym i pomidorami, posypane parmezanem. Idealne na sycący i wartościowy obiad, który znakomicie zastąpi znane wszystkim spaghetti z pszenicznym makaronem.

Domowe spaghetti
Podstawowe informacje
30 min.
Całkowity czas przygotowania
20 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
514 kcal
Białko:
26.6 g
Tłuszcze:
21.9 g
Węglowodany:
56.1 g
Zobacz więcej szczegółów
Klasyczne danie kuchni włoskiej – domowe spaghetti w wersji z makaronem bezglutenowym z mięsem mielonym i pomidorami, posypane parmezanem. Idealne na sycący i wartościowy obiad, który znakomicie zastąpi znane wszystkim spaghetti z pszenicznym makaronem.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy
- 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę, podsmażamy chwilę, aż cebula się zeszkli
- 3. Dodajemy drobno posiekany czosnek i smażymy jeszcze chwilę
- 4. Do podsmażonej cebuli i czosnku dodajemy mięso mielone. Doprawiamy solą i pieprzem
- 5. W między czasie gotujemy makaron
- 6. Pomidory dokładnie myjemy i kroimy na kawałki. Następnie wrzucamy je do przesmażonego mięsa i dusimy na średnim ogniu do momentu, aż woda z pomidorów odparuje i nasz sos zgęstnieje
- 7. Do gotującego sosu dodajemy łyżeczkę suszonej bazylii i oregano
- 8. Na talerze z makaronem nakładamy sos i dekorujemy parmezanem. Pyszne domowe smaghetti jest gotowe. Smacznego!