Zapisz

Domowe spaghetti

Klasyczne danie kuchni włoskiej – domowe spaghetti w wersji z makaronem bezglutenowym z mięsem mielonym i pomidorami, posypane parmezanem. Idealne na sycący i wartościowy obiad, który znakomicie zastąpi znane wszystkim spaghetti z pszenicznym makaronem.

Oceń przepis
5,00/5
(z 3 ocen)
1026kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz

Domowe spaghetti

Na cały przepis przypada:

1026

kcal

53

białka b

44

tłuszczy t

112

węglowodanów w

Klasyczne danie kuchni włoskiej – domowe spaghetti w wersji z makaronem bezglutenowym z mięsem mielonym i pomidorami, posypane parmezanem. Idealne na sycący i wartościowy obiad, który znakomicie zastąpi znane wszystkim spaghetti z pszenicznym makaronem.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
100 g makaronu
200 g mięsa mielonego
3 pomidory
1 cebula
1 ząbek czosnku
20 g oliwy z oliwek
sól
parmezan
pieprz
suszona bazylia
oregano
Sposób przygotowania
1. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy
2. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę, podsmażamy chwilę, aż cebula się zeszkli
3. Dodajemy drobno posiekany czosnek i smażymy jeszcze chwilę
4. Do podsmażonej cebuli i czosnku dodajemy mięso mielone. Doprawiamy solą i pieprzem
5. W między czasie gotujemy makaron
6. Pomidory dokładnie myjemy i kroimy na kawałki. Następnie wrzucamy je do przesmażonego mięsa i dusimy na średnim ogniu do momentu, aż woda z pomidorów odparuje i nasz sos zgęstnieje
7. Do gotującego sosu dodajemy łyżeczkę suszonej bazylii i oregano
8. Na talerze z makaronem nakładamy sos i dekorujemy parmezanem. Pyszne domowe smaghetti jest gotowe. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń przepis
5,00/5
(z 3 ocen)
To też może Ci zasmakować
Fit Monte
Pieczony banan

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę