Zapisz

Dietetyczne spaghetti carbonara

Makaron nie musi być wcale nudny i unikany przez osoby na diecie. Sięgnij po zdrowy i przede wszystkim smaczny przepis na dietetyczne spaghetti carbonara, które powali wszystkich na nogi. To znakomite połączenie makaronu, boczku, sera oraz jajka. Smacznego!

Oceń przepis
4,63/5
(z 8 ocen)
862kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz

Dietetyczne spaghetti carbonara

Na jedną porcję przypada:

862

kcal

42

białka b

60

tłuszczy t

38

węglowodanów w

Makaron nie musi być wcale nudny i unikany przez osoby na diecie. Sięgnij po zdrowy i przede wszystkim smaczny przepis na dietetyczne spaghetti carbonara, które powali wszystkich na nogi. To znakomite połączenie makaronu, boczku, sera oraz jajka. Smacznego!

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
3 plasterki sera cheddar
2 jaja kurze
5 plasterków boczku
50 g makaronu spaghetti
natka pietruszki
sól
50 g jogurtu naturalnego
pieprz
Sposób przygotowania
1. Makron gotujemy al dente
2. Do miseczki wbijamy jajka i mieszamy
3. Dodajemy pokrojony w kosteczkę ser, posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy dokładnie całość
4. Boczek kroimy w małą kosteczkę. Wrzucamy na patelnię bez tłuszczu i smażymy około 2 minuty. Dodajemy drobno posiekany czosnek
5. Do boczku dorzucamy makaron i trzymamy jeszcze minutę na niskim ogniu
6. Wlewamy jajka z serem i pilnując, aby jajka się nie ścięły zostawiamy chwilę na patelni
7. Po chwili smażenia zdejmujemy z ognia i zostawiamy na 2 minuty. Po tym czasie dodajemy jogurt naturalny i mieszamy
8. Posypujemy na górze parmezanem i dodajemy natkę pietruszki
Galeria

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń przepis
4,63/5
(z 8 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę