
Dietetyczne spaghetti carbonara
Makaron nie musi być wcale nudny i unikany przez osoby na diecie. Sięgnij po zdrowy i przede wszystkim smaczny przepis na dietetyczne spaghetti carbonara, które powali wszystkich na nogi. To znakomite połączenie makaronu, boczku, sera oraz jajka.

Dietetyczne spaghetti carbonara
Podstawowe informacje
35 min.
Całkowity czas przygotowania
20 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
443.6 kcal
Białko:
23.5 g
Tłuszcze:
28.1 g
Węglowodany:
26 g
Zobacz więcej szczegółów
Makaron nie musi być wcale nudny i unikany przez osoby na diecie. Sięgnij po zdrowy i przede wszystkim smaczny przepis na dietetyczne spaghetti carbonara, które powali wszystkich na nogi. To znakomite połączenie makaronu, boczku, sera oraz jajka.
Zobacz jak to się robi:

Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Makron gotujemy al dente
- 2. Do miseczki wbijamy jajka i mieszamy
- 3. Dodajemy pokrojony w kosteczkę ser, posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy dokładnie całość
- 4. Boczek kroimy w małą kosteczkę. Wrzucamy na patelnię bez tłuszczu i smażymy około 2 minuty. Dodajemy drobno posiekany czosnek
- 5. Do boczku dorzucamy makaron i trzymamy jeszcze minutę na niskim ogniu
- 6. Wlewamy jajka z serem i pilnując, aby jajka się nie ścięły zostawiamy chwilę na patelni
- 7. Po chwili smażenia zdejmujemy z ognia i zostawiamy na 2 minuty. Po tym czasie dodajemy jogurt naturalny i mieszamy
- 8. Posypujemy na górze parmezanem i dodajemy natkę pietruszki. Dietetyczne spaghetti carbonara jest gotowe. Smacznego!
Galeria
To też może Ci zasmakować

Makaron szpinakowy z kremowym sosem pieczarkowym i kurczakiem
