Deser jabłkowy z kruszonką
Zdrowa przekąska jest idealnym posiłkiem na drugie śniadanie lub podwieczorek. Mam dla Ciebie wspaniały przepis na deser jabłkowy z kruszonką, która jest przyrządzona z mąki ryżowej i migdałów. Deser charakteryzuje się niesamowitym aromatem i smakiem.

Deser jabłkowy z kruszonką
Podstawowe informacje
30 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
389.6 kcal
Białko:
5 g
Tłuszcze:
28.6 g
Węglowodany:
32.5 g
Zobacz więcej szczegółów
Zdrowa przekąska jest idealnym posiłkiem na drugie śniadanie lub podwieczorek. Mam dla Ciebie wspaniały przepis na deser jabłkowy z kruszonką, która jest przyrządzona z mąki ryżowej i migdałów. Deser charakteryzuje się niesamowitym aromatem i smakiem.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Kruszonka:
- 2. W rondelku topimy masło, dodajemy posiekane lub zmielone migdały, mąkę i skórkę z limonki
- 3. Całość łączymy za pomocą widelca, aby powstały grudki
- 4. Wykładamy na wyłożoną papierem blaszkę
- 5. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Następnie odstawiamy do ostudzenia
- 6. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce, następnie przekładamy do rondelka, dodajemy erytrol, sok z limonki i opcjonalnie cynamon
- 7. Następnie dusimy, z małą ilością wody i studzimy
- 8. Krem:
- 9. Erytrol blendujemy na puder
- 10. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy puder z erytrolu i chwilę miksujemy
- 11. Do miseczki/słoiczka nakładamy: jabłka, kruszonkę i krem. Wierzch możemy posypać kruszonką. Smacznego!