Curry z soczewicy

Curry z soczewicy
Podstawowe informacje
35 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
495.9 kcal
Białko:
20.7 g
Tłuszcze:
10.4 g
Węglowodany:
84.9 g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Gotujemy ryż według instrukcji
- 2. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy drobno pokrojoną marchewkę, imbir, cebulę, czosnek i chili
- 3. Po 3 minutach dodajemy kolendrę oraz przyprawę curry, następnie wsypujemy soczewicę i całość mieszamy
- 4. Do garnka dodajemy bulion, gotujemy przez 10 minut
- 5. Dodajemy pomidory oraz mleko kokosowe i gotujemy prze kolejne 10 minut.
- 6. Na końcu dodajemy sok z cytryny.