Chilli z indykiem

Chilli z indykiem
Podstawowe informacje
70 min.
Całkowity czas przygotowania
25 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
536.4 kcal
Białko:
31.2 g
Tłuszcze:
15.7 g
Węglowodany:
78.7 g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Paprykę, papryczki, cebulę, czosnek oraz łodygi kolendry drobno kroimy
- 2. Bataty kroimy w kostkę
- 3. Rozgrzewamy patelnię z 1 łyżka oliwy i dodajemy warzywa, 1 łyżeczkę kuminu, przesmażamy warzywa około 5-7 minut, następnie przekładamy do garnka
- 4. Na tej samej patelni dodajemy oliwę i smażymy mięso z łyżeczką kuminu i oregano, dodajemy do garnka z warzywami
- 5. Dolewamy przecier pomidorowy i dodajemy odcedzoną kukurydzę oraz sos sojowy
- 6. Dusimy na małym ogniu aż większość wody odparuje, będzie to trwało około 30-45 minut
- 7. W miseczce mieszamy ze sobą jogurt grecki, posiekane listki kolendry oraz sok z limonki
- 8. Chilli podajemy z łyżką przygotowanego jogurtu