Burgery z indyka

Burgery z indyka
Podstawowe informacje
30 min.
Całkowity czas przygotowania
30 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
463.6 kcal
Białko:
28 g
Tłuszcze:
18.9 g
Węglowodany:
48.9 g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Mięso z indyka przekładamy do miski i dodajemy do niego posiekany imbir, czosnek, chilli, łyżkę sosu sojowego, olej sezamowy
- 2. Mieszamy składniki ze sobą, dodajemy po szczypcie soli i pieprzu. Formujemy burgery i smażymy po około 5 minut z każdej strony
- 3. Kapustę oraz marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy jogurt, ostry sos, ocet, posiekaną pietruszkę, łyżeczkę miodu, sól i pieprz
- 4. Awokado obieramy i miażdżymy na pastę widelcem, dodajemy sok z ½ limonki szczyptę soli i pieprzu, mieszamy.