Pyszne przepisy ze zwykłych, tanich i dostępnych w każdym sklepie produktów.

Brownie

Słynne brownie może mieć również zdrowszą odsłonę, skierowaną dla wszystkich, którzy dbają o sylwetkę, a nie mogą oprzeć się słodkościom. Brownie sprawdzi się zawsze wtedy, gdy chcemy zjeść coś słodkiego lub potrzebujemy oryginalnego ciasta na specjalną okazję.

Oceń
4,13/5
(z 52 ocen)
brownie

Brownie

Dodaj do ulubionych
Podstawowe informacje
  poziom trudności
60 min.
Całkowity czas przygotowania
20 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:

216.2 kcal

Białko:

9.6 g

Tłuszcze:

6.7 g

Węglowodany:

30.2 g

Słynne brownie może mieć również zdrowszą odsłonę, skierowaną dla wszystkich, którzy dbają o sylwetkę, a nie mogą oprzeć się słodkościom. Brownie sprawdzi się zawsze wtedy, gdy chcemy zjeść coś słodkiego lub potrzebujemy oryginalnego ciasta na specjalną okazję.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
10
Składniki
2.8 szklanki ugotowanej ciecierzycy (480 g)
4 sztuki jaj (225 g)
3 sztuki daktyli (30 g)
4 łyżki kakao (40 g)
lub karobu
2.5 sztuki bananów (300 g)
0.3 sztuki gorzkiej czekolady 80% (30 g)
1 łyżka jogurtu greckiego (20 g)
4 łyżki mąki orkiszowej (40 g)
lub mąki pszennej pełnoziarnistej
2.5 garści truskawek (200 g)
lub malin
0.7 łyżki płatków migdałowych (20 g)
lub wiórek kokosowych
Sposób przygotowania
1. Ciecierzycę przepłukujemy kilkakrotnie. Daktyle zalewamy gorącą woda i odstawiamy, żeby namiękły
2. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę
3. Przekładamy do formy na ciasto wyłożonej papierem do pieczenia
4. Na wierzch ciasta układamy wybrane dodatki - u mnie truskawki i płatki migdałowe
5. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach
6. Nasze pyszne brownie jest gotowe. Smacznego!
To też może Ci zasmakować
Brownie z kaszy jaglanej
Chleb bananowy

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę