Brownie
Słynne brownie może mieć również zdrowszą odsłonę, skierowaną dla wszystkich, którzy dbają o sylwetkę, a nie mogą oprzeć się słodkościom. Brownie sprawdzi się zawsze wtedy, gdy chcemy zjeść coś słodkiego lub potrzebujemy oryginalnego ciasta na specjalną okazję.

Brownie
Podstawowe informacje
60 min.
Całkowity czas przygotowania
20 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
216.2 kcal
Białko:
9.6 g
Tłuszcze:
6.7 g
Węglowodany:
30.2 g
Zobacz więcej szczegółów
Słynne brownie może mieć również zdrowszą odsłonę, skierowaną dla wszystkich, którzy dbają o sylwetkę, a nie mogą oprzeć się słodkościom. Brownie sprawdzi się zawsze wtedy, gdy chcemy zjeść coś słodkiego lub potrzebujemy oryginalnego ciasta na specjalną okazję.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Ciecierzycę przepłukujemy kilkakrotnie. Daktyle zalewamy gorącą woda i odstawiamy, żeby namiękły
- 2. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę
- 3. Przekładamy do formy na ciasto wyłożonej papierem do pieczenia
- 4. Na wierzch ciasta układamy wybrane dodatki - u mnie truskawki i płatki migdałowe
- 5. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach
- 6. Nasze pyszne brownie jest gotowe. Smacznego!