Zapisz

Brownie

Słynne brownie może mieć również zdrowszą odsłonę, skierowaną dla wszystkich, którzy dbają o sylwetkę, a nie mogą oprzeć się słodkościom. Brownie sprawdzi się zawsze wtedy, gdy chcemy zjeść coś słodkiego lub potrzebujemy oryginalnego ciasta na specjalną okazję.

Oceń
4,19/5
(z 26 ocen)
brownie

Brownie

Podstawowe informacje
  poziom trudności
60 min.
Całkowity czas przygotowania
20 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

215.2kcal

Białko:

9.4g

Tłuszcze:

7g

Węglowodany:

30.1g

Słynne brownie może mieć również zdrowszą odsłonę, skierowaną dla wszystkich, którzy dbają o sylwetkę, a nie mogą oprzeć się słodkościom. Brownie sprawdzi się zawsze wtedy, gdy chcemy zjeść coś słodkiego lub potrzebujemy oryginalnego ciasta na specjalną okazję.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
10
Składniki:
2.8 szklanki ugotowanej ciecierzycy (480 g)
4 sztuki jaj (225 g)
1 sztuka daktyli (30 g)
10 łyżek kakao (40 g)
lub karobu
2.5 sztuki bananów (300 g)
0.3 sztuki gorzkiej czekolady 80% (30 g)
0.8 łyżki jogurtu greckiego (15 g)
2.7 łyżki mąki orkiszowej (40 g)
lub mąki pszennej pełnoziarnistej
1 garść truskawek (200 g)
lub malin
0.7 łyżki płatków migdałowych (20 g)
lub wiórek kokosowych
Sposób przygotowania
1. Ciecierzycę przepłukujemy kilkakrotnie. Daktyle zalewamy gorącą woda i odstawiamy, żeby namiękły
2. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę
3. Przekładamy do formy na ciasto wyłożonej papierem do pieczenia
4. Na wierzch ciasta układamy wybrane dodatki - u mnie truskawki i płatki migdałowe
5. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach
6. Nasze pyszne brownie jest gotowe. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
4,19/5
(z 26 ocen)
To też może Ci zasmakować
Brownie z kaszy jaglanej
Chleb bananowy

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę