Brownie
Słynne brownie może mieć również zdrowszą odsłonę, skierowaną dla wszystkich, którzy dbają o sylwetkę, a nie mogą oprzeć się słodkościom. Brownie sprawdzi się zawsze wtedy, gdy chcemy zjeść coś słodkiego lub potrzebujemy oryginalnego ciasta na specjalną okazję.

Brownie
Podstawowe informacje
Na jedną porcję przypada:
216.2 kcal
9.6 g
6.7 g
30.2 g
Słynne brownie może mieć również zdrowszą odsłonę, skierowaną dla wszystkich, którzy dbają o sylwetkę, a nie mogą oprzeć się słodkościom. Brownie sprawdzi się zawsze wtedy, gdy chcemy zjeść coś słodkiego lub potrzebujemy oryginalnego ciasta na specjalną okazję.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Ciecierzycę przepłukujemy kilkakrotnie. Daktyle zalewamy gorącą woda i odstawiamy, żeby namiękły
- 2. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę
- 3. Przekładamy do formy na ciasto wyłożonej papierem do pieczenia
- 4. Na wierzch ciasta układamy wybrane dodatki - u mnie truskawki i płatki migdałowe
- 5. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach
- 6. Nasze pyszne brownie jest gotowe. Smacznego!