Zapisz

Brownie z kaszy jaglanej

Niesamowicie smaczne, fantastycznie kremowe w środku, rozpływające się w ustach, a przy tym zdrowe, lekkie i dietetyczne brownie z kaszy jaglanej. Jest świetnym pomysłem dla osób będących na diecie i dla tych, którzy kalorii nie liczą!

Oceń
3,84/5
(z 90 ocen)
brownie z kaszy jaglanej

Brownie z kaszy jaglanej

Podstawowe informacje
  poziom trudności
65 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

211.5kcal

Białko:

5.6g

Tłuszcze:

11.6g

Węglowodany:

23.7g

Niesamowicie smaczne, fantastycznie kremowe w środku, rozpływające się w ustach, a przy tym zdrowe, lekkie i dietetyczne brownie z kaszy jaglanej. Jest świetnym pomysłem dla osób będących na diecie i dla tych, którzy kalorii nie liczą!

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
10
Składniki:
2 sztuki jaj (110 g)
2 szklanki kaszy jaglanej (200 g)
10 łyżek kakao (40 g)
lub karobu
1 sztuka banana (120 g)
12 łyżeczek oleju kokosowego (60 g)
lub oliwy z oliwek
2.5 łyżeczki miodu (30 g)
lub syropu klonowego
5 łyżeczek sody (5 g)
1.7 garści orzechów (50 g)
Sposób przygotowania
1. Kaszę jaglaną płuczemy i przelewamy wrzątkiem. Przepłukaną kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu
2. Olej kokosowy rozpuszczamy
3. Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy
4. Całość wylewamy do foremki posmarowanej olejem kokosowym
5. Górę ciasta posypujemy orzechami
6. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 50 minut
7. Po upieczeniu i ostudzeniu najlepiej odstawić na kilka godzin do lodówki
8. Po wyjęciu z lodówki cieszymy się pysznym brownie. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
3,84/5
(z 90 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę