Zapisz

Brownie z kaszy jaglanej

Niesamowicie smaczne, fantastycznie kremowe w środku, rozpływające się w ustach, a przy tym zdrowe, lekkie i dietetyczne brownie z kaszy jaglanej. Jest świetnym pomysłem dla osób będących na diecie i dla tych, którzy kalorii nie liczą!

Oceń
3,90/5
(z 69 ocen)
2115.1kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz
brownie z kaszy jaglanej

Brownie z kaszy jaglanej

Na cały przepis przypada:

2115.1

kcal

56.4

białka b

116.3

tłuszczy t

236.6

węglowodanów w

Niesamowicie smaczne, fantastycznie kremowe w środku, rozpływające się w ustach, a przy tym zdrowe, lekkie i dietetyczne brownie z kaszy jaglanej. Jest świetnym pomysłem dla osób będących na diecie i dla tych, którzy kalorii nie liczą!

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
2 jajka
200 g kaszy jaglanej
40 g kakao
120 g banana
60 g oleju kokosowego
30 g miodu
5 g sody
50 g orzechów
Sposób przygotowania
1. Kaszę jaglaną płuczemy i przelewamy wrzątkiem. Przepłukaną kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu
2. Olej kokosowy rozpuszczamy
3. Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy
4. Całość wylewamy do foremki posmarowanej olejem kokosowym
5. Górę ciasta posypujemy orzechami
6. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 50 minut
7. Po upieczeniu i ostudzeniu najlepiej odstawić na kilka godzin do lodówki
8. Po wyjęciu z lodówki cieszymy się pysznym brownie. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
3,90/5
(z 69 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę