Zapisz

Brownie z kaszy jaglanej

Niesamowicie smaczne, fantastycznie kremowe w środku, rozpływające się w ustach, a przy tym zdrowe, lekkie i dietetyczne brownie z kaszy jaglanej. Jest świetnym pomysłem dla osób będących na diecie i dla tych, którzy kalorii nie liczą!

Oceń przepis
3,92/5
(z 48 ocen)
1782kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz

Brownie z kaszy jaglanej

Na cały przepis przypada:

1782

kcal

48

białka b

86

tłuszczy t

230

węglowodanów w

Niesamowicie smaczne, fantastycznie kremowe w środku, rozpływające się w ustach, a przy tym zdrowe, lekkie i dietetyczne brownie z kaszy jaglanej. Jest świetnym pomysłem dla osób będących na diecie i dla tych, którzy kalorii nie liczą!

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
2 jaja kurze
200 g kaszy jaglanej
40 g kakaa
1 banan
60 g oleju kokosowego
30 g miodu
1 łyżeczka sody
50 g orzechów
Sposób przygotowania
1. Kaszę jaglaną płuczemy i przelewamy wrzątkiem
2. Olej kokosowy rozpuszczamy
3. Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy
4. Całość wylewamy do foremki posmarowanej olejem kokosowym
5. Górę ciasta posypujemy orzechami
6. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 50 minut
7. Po upieczeniu i ostudzeniu najlepiej odstawić na kilka godzin do lodówki
8. Po wyjęciu z lodówki cieszymy się pysznym brownie. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń przepis
3,92/5
(z 48 ocen)
To też może Ci zasmakować
Pieczeń z indyka
Chleb bananowy

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę