Zapisz

Blok czekoladowy

Pamiętasz ciasta z dzieciństwa i szaleństwo na punkcie bloku czekoladowego? Chyba każdy z nas pamięta z dzieciństwa blok czekoladowy z orzechami. Najlepsze ciasto bez pieczenia, którego smaku nie zapomnisz. Mam dla Ciebie przepis, który z łatwością wykonasz w domu.

Oceń
3,70/5
(z 23 ocen)
3332.6kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz
blok czekoladowy

Blok czekoladowy

Na cały przepis przypada:

3332.6

kcal

65.4

białka b

260.4

tłuszczy t

189.6

węglowodanów w

Pamiętasz ciasta z dzieciństwa i szaleństwo na punkcie bloku czekoladowego? Chyba każdy z nas pamięta z dzieciństwa blok czekoladowy z orzechami. Najlepsze ciasto bez pieczenia, którego smaku nie zapomnisz. Mam dla Ciebie przepis, który z łatwością wykonasz w domu.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
300 g gorzkiej czekolady
80 g mleczka kokosowego
20 g syropu klonowego
szczypta soli
100 g masła orzechowego
100 g mieszkanki orzechów (laskowych, nerkowca, migdałów, włoskich)
20 g erytrolu
5 g oleju kokosowego
Sposób przygotowania
1. W garnku rozpuszczamy czekoladę. Dla osłody możemy dodać erytrol
2. Dodajemy masło orzechowe, syrop klonowy i mleczko kokosowe
3. Wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy
4. Dodajemy ¾ orzechów (mogą być wcześniej posiekane).
5. Przelewamy masę do formy posmarowanej olejem kokosowym i dekorujemy pozostałymi orzechami.
6. Wstawiamy na lodówki na 2-3 godziny.
7. Po wyjęciu z lodówki nasz blok jest już gotowy. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
3,70/5
(z 23 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę