Zapisz

Blok czekoladowy

Pamiętasz ciasta z dzieciństwa i szaleństwo na punkcie bloku czekoladowego? Chyba każdy z nas pamięta z dzieciństwa blok czekoladowy z orzechami. Najlepsze ciasto bez pieczenia, którego smaku nie zapomnisz. Mam dla Ciebie przepis, który z łatwością wykonasz w domu.

Oceń przepis
3,55/5
(z 11 ocen)
2875kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz

Blok czekoladowy

Na cały przepis przypada:

2875

kcal

49

białka b

221

tłuszczy t

174

węglowodanów w

Pamiętasz ciasta z dzieciństwa i szaleństwo na punkcie bloku czekoladowego? Chyba każdy z nas pamięta z dzieciństwa blok czekoladowy z orzechami. Najlepsze ciasto bez pieczenia, którego smaku nie zapomnisz. Mam dla Ciebie przepis, który z łatwością wykonasz w domu.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
300 g gorzkiej czekolady
80 g mleczka kokosowego
20 g syropu klonowego
szczypta soli
masło orzechowe własnej roboty (100g nerkowców + 10 g oliwy)
100 g mieszkanki orzechów(laskowych, nerkowca, migdałów, włoskich)
Sposób przygotowania
1. W garnku rozpuszczamy czekoladę. Dla osłody możemy dodać ksyliol bądź erytrol.
2. Dodajemy masło orzechowe, syrop klonowy i mleczko kokosowe.
3. Wszystko dokładnie mieszkamy na jednolitą masę.
4. Dodajemy ¾ orzechów (mogą być wcześniej posiekane).
5. Przelewamy masę do formy posmarowanej olejem kokosowym i dekorujemy pozostałymi orzechami.
6. Wstawiamy na lodówki na 2-3 godziny.
7. Po wyjęciu z lodówki nasz blok jest już gotowy. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń przepis
3,55/5
(z 11 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę