Blok czekoladowy
Pamiętasz ciasta z dzieciństwa i szaleństwo na punkcie bloku czekoladowego? Chyba każdy z nas pamięta z dzieciństwa blok czekoladowy z orzechami. Najlepsze ciasto bez pieczenia, którego smaku nie zapomnisz. Mam dla Ciebie przepis, który z łatwością wykonasz w domu.

Blok czekoladowy
Podstawowe informacje
145 min.
Całkowity czas przygotowania
25 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
333.3 kcal
Białko:
6.5 g
Tłuszcze:
26 g
Węglowodany:
19 g
Zobacz więcej szczegółów
Pamiętasz ciasta z dzieciństwa i szaleństwo na punkcie bloku czekoladowego? Chyba każdy z nas pamięta z dzieciństwa blok czekoladowy z orzechami. Najlepsze ciasto bez pieczenia, którego smaku nie zapomnisz. Mam dla Ciebie przepis, który z łatwością wykonasz w domu.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. W garnku rozpuszczamy czekoladę. Dla osłody możemy dodać erytrol
- 2. Dodajemy masło orzechowe, syrop klonowy i mleczko kokosowe
- 3. Wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy
- 4. Dodajemy ¾ orzechów (mogą być wcześniej posiekane).
- 5. Przelewamy masę do formy posmarowanej olejem kokosowym i dekorujemy pozostałymi orzechami.
- 6. Wstawiamy na lodówki na 2-3 godziny.
- 7. Po wyjęciu z lodówki nasz blok jest już gotowy. Smacznego!