Bigos z kurczaka i purre ziemniaczane

Oceń
4,38/5
(z 8 ocen)
bigos z kurczaka i purre ziemniaczane

Bigos z kurczaka i purre ziemniaczane

Dodaj do ulubionych
Podstawowe informacje
  poziom trudności
45 min.
Całkowity czas przygotowania
10 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:

449.5 kcal

Białko:

33.3 g

Tłuszcze:

4.5 g

Węglowodany:

64.5 g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
4
Składniki
40 listków kapusty (2200 g)
4 porcje mięsa z piersi kurczaka (400 g)
7 sztuk ziemniaków (500 g)
5 sztuk pomidorów (800 g)
2 sztuki cebuli (220 g)
1 ząbek czosnku (6 g)
4 łyżeczki koperku (16 g)
1 łyżeczka oliwy (5 g)
3 szczypty kminku (3 g)
3.3 łyżeczki papryki słodkiej (10 g)
1.6 szklanki wody (400 g)
Sposób przygotowania
1. Kapustę oraz cebulę kroimy
2. Na dużej patelni lub w garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę przez 2 minuty, dodajemy starty lub posiekany czosnek i kapustę. Mieszamy i gotujemy przez 5 minut
3. Wlewamy wodę i przykrywamy, gotujemy przez 10 minut
4. W tym czasie obieramy ziemniaki i kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości
5. Pomidory oraz pierś z kurczaka kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty. Dodajemy przyprawy, mieszamy
6. Posypujemy posiekanym koperkiem, mieszamy i gotujemy jeszcze przez 10 minut
7. Doprawiamy solą i pieprzem, przykrywamy
8. Ziemniaki tłuczemy i podajemy z bigosem

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę