Bigos z kurczaka i purre ziemniaczane

Bigos z kurczaka i purre ziemniaczane
Podstawowe informacje
45 min.
Całkowity czas przygotowania
10 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
449.5 kcal
Białko:
33.3 g
Tłuszcze:
4.5 g
Węglowodany:
64.5 g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Kapustę oraz cebulę kroimy
- 2. Na dużej patelni lub w garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę przez 2 minuty, dodajemy starty lub posiekany czosnek i kapustę. Mieszamy i gotujemy przez 5 minut
- 3. Wlewamy wodę i przykrywamy, gotujemy przez 10 minut
- 4. W tym czasie obieramy ziemniaki i kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości
- 5. Pomidory oraz pierś z kurczaka kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty. Dodajemy przyprawy, mieszamy
- 6. Posypujemy posiekanym koperkiem, mieszamy i gotujemy jeszcze przez 10 minut
- 7. Doprawiamy solą i pieprzem, przykrywamy
- 8. Ziemniaki tłuczemy i podajemy z bigosem