Zapisz

Batony orzechowe

Oceń
5,00/5
(z 4 ocen)
batony orzechowe

Batony orzechowe

Podstawowe informacje
  poziom trudności
165 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

404.8kcal

Białko:

12.4g

Tłuszcze:

32.1g

Węglowodany:

20.8g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
8
Składniki:
10 łyżek masła orzechowego (300 g)
9 sztuk daktyli (70 g)
4 garści orzechów włoskich (125 g)
lub orzechów pekan
3 porcje ekstraktu z wanilii (3 g)
0.7 sztuki gorzkiej czekolady (70 g)
0.2 szklanki napoju migdałowego (50 g)
lub napoju ryżowego
1 szczypta soli (1 g)
Sposób przygotowania
1. Masło orzechowe i daktyle blendujemy ze sobą, dodajemy 80g orzechów, sól i ekstrakt z wanilii
2. Wszystko dokładnie miksujemy, dodajemy resztę posiekanych orzechów, mieszamy i wykładamy do formy wyłożonej papierem.
3. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i dodajemy resztę masła orzechowego i napój migdałowy.
4. Rozprowadzamy polewę na batony i wstawiamy do lodówki na 2.5- 3 godziny
5. Schłodzone batony kroimy na małe części.

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
5,00/5
(z 4 ocen)
To też może Ci zasmakować
Blok czekoladowy
Shake snickers

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę