Zapisz

Batony orzechowe

Oceń
5,00/5
(z 3 ocen)
3242.1kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz
batony orzechowe

Batony orzechowe

Na cały przepis przypada:

3242.1

kcal

99.9

białka b

256.9

tłuszczy t

166.4

węglowodanów w

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
300 g masła orzechowego
70 g daktyli
125 g orzechów włoskich
3 ml ekstraktu z wanilii
70 g gorzkiej czekolady
50 ml napoju migdałowego
szczypta soli
Sposób przygotowania
1. Masło orzechowe i daktyle blendujemy ze sobą, dodajemy 80g orzechów, sól i ekstrakt z wanilii
2. Wszystko dokładnie miksujemy, dodajemy resztę posiekanych orzechów, mieszamy i wykładamy do formy wyłożonej papierem.
3. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i dodajemy resztę masła orzechowego i napój migdałowy.
4. Rozprowadzamy polewę na batony i wstawiamy do lodówki na 2.5- 3 godziny
5. Schłodzone batony kroimy na małe części.

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
5,00/5
(z 3 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę