Batony orzechowe

Batony orzechowe
Podstawowe informacje
165 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
404.8 kcal
Białko:
12.4 g
Tłuszcze:
32.1 g
Węglowodany:
20.8 g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. 225 g masła orzechowego oraz daktyle blendujemy ze sobą, dodajemy 80g orzechów, sól i ekstrakt z wanilii
- 2. Wszystko dokładnie miksujemy, dodajemy resztę posiekanych orzechów, mieszamy i wykładamy do formy wyłożonej papierem.
- 3. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i dodajemy resztę masła orzechowego i napój migdałowy.
- 4. Rozprowadzamy polewę na batony i wstawiamy do lodówki na 2.5- 3 godziny
- 5. Schłodzone batony kroimy na małe części.