Ten przepis jest zdrowy
Ale Twoja porcja musi być dopasowana indywidualnie.
Potrzebuję diety
Nie, dzięki
Potrzebuję diety
Nie, dzięki
Zapisz

Batony orzechowe

Oceń
(brak ocen)
3248kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz
batony orzechowe

Batony orzechowe

Na cały przepis przypada:

3248

kcal

100

białka b

257

tłuszczy t

167

węglowodanów w

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
300 g masła orzechowego
70 g daktyli
125 g orzechów włoskich/pekan
5 g ekstraktu z wanilii
70 g gorzkiej czekolady
50 g mleka roślinnego
sól
Sposób przygotowania
1. Masło orzechowe i daktyle blendujemy ze sobą, dodajemy 80g orzechów sól i ekstrakt
2. Wszystko dokładnie miksujemy, dodajemy resztę posiekanych orzechów, mieszamy i wykładamy do formy wyłożonej papierem.
3. Na kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i dodajemy resztę masła orzechowego i mleko roślinne,
4. Rozprowadzamy polewę na batony i wstawiamy do lodówki na 2.5- 3 godziny
5. Schłodzone batony kroimy na małe części.

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
(brak ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę