Zupa z dorsza z pomidorami i mleczkiem kokosowym
Jeśli znudziły się Wam tradycyjne smażone filety z ryby lub nie możesz przekonać się do dań rybnych, proponuje dla odmiany pyszną zupę z dorsza, z pomidorami i mleczkiem kokosowym. Kompozycja smaków sprawia, że zupa jest bardzo sycąca i zdrowa.

Zupa z dorsza z pomidorami i mleczkiem kokosowym
Podstawowe informacje
90 min.
Całkowity czas przygotowania
20 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
409.8 kcal
Białko:
29.7 g
Tłuszcze:
10.8 g
Węglowodany:
55 g
Zobacz więcej szczegółów
Jeśli znudziły się Wam tradycyjne smażone filety z ryby lub nie możesz przekonać się do dań rybnych, proponuje dla odmiany pyszną zupę z dorsza, z pomidorami i mleczkiem kokosowym. Kompozycja smaków sprawia, że zupa jest bardzo sycąca i zdrowa.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Cebulę, czosnek, por i seler naciowy kroimy drobno
- 2. Smażymy do zeszklenia warzyw na maśle lub oleju. Gdy warzywa się zeszklą, na patelnię dodajemy marchew, pietruszkę, papryczkę chilli i seler, przesmażamy chwilę i przekładamy do garnka z gotującą się wodą
- 3. Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy na niewielkim ogniu przez ok. godzinę
- 4. Rybę myjemy, osuszamy, kroimy na kawałki, oprószamy przyprawę do ryby i smażymy
- 5. Z usmażonej ryby dużo łatwiej będzie nam usunąć ewentualne ości oraz podzielić ją
- 6. Filet wraz z pomidorami z kartonu wkładamy do garnka
- 7. Dodajemy mleczko kokosowe i mieszamy i gotujemy ok. 10 minut
- 8. Gotową zupę posypujemy posiekaną natką pietruszki. Smacznego!