Zapisz

Zupa warzywna

Oceń
5,00/5
(z 10 ocen)
zupa warzywna

Zupa warzywna

Podstawowe informacje
  poziom trudności
30 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

276.7kcal

Białko:

12.1g

Tłuszcze:

10.1g

Węglowodany:

41.8g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
2
Składniki:
3 łyżeczki oliwy z oliwek (15 g)
lub masła
1 sztuka cebuli (110 g)
0.2 sztuki pora (50 g)
3 ząbki czosnku (18 g)
3 garści mrożonej fasolki lub świeżej w sezonie (450 g)
3.5 sztuki marchewki (200 g)
1 sztuka pietruszki (150 g)
4 szklanki bulionu warzywnego (1000 g)
2 szczypty soli i pieprzu (2 g)
Sposób przygotowania
1. Cebulę, czosnek, pora, marchewkę i pietruszkę drobno kroimy
2. Dodajemy do garnka z rozgrzaną oliwą i podsmażamy przez 8-10 minut
3. Dodajemy bulion oraz fasolkę szparagową
4. Gotujemy przez kolejne 10 minut, dodajemy sól i pieprz do smaku
5. Podajemy z łyżka jogurtu naturalnego

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
5,00/5
(z 10 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę