Zupa pomidorowa z kurczakiem

Oceń
4,80/5
(z 5 ocen)
zupa pomidorowa z kurczakiem

Zupa pomidorowa z kurczakiem

Dodaj do ulubionych
Podstawowe informacje
  poziom trudności
25 min.
Całkowity czas przygotowania
10 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:

649.6 kcal

Białko:

43.7 g

Tłuszcze:

12.1 g

Węglowodany:

90.5 g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
2
Składniki
2 szklanki makaronu pełnoziarnistego np. świderki lub orzo (200 g)
2 opakowania pomidorów w puszce (800 g)
1 sztuka marchewki (45 g)
1 sztuka cebuli (110 g)
1 sztuka pietruszki (50 g)
2 ząbki czosnku (12 g)
4 szklanki bulionu (1000 g)
2 łyżeczki oliwy (10 g)
1 garść świeżej bazylii (3 g)
2 porcje mięsa z piersi kurczaka (200 g)
2 szczypty soli i pieprzu (0.5 g)
1 łyżeczka papryki słodkiej (3 g)
Sposób przygotowania
1. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu
2. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy solą, pieprzem i papryką słodką
3. W garnku rozgrzewamy oliwę, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek, smażymy przez około 3 minuty, dodajemy mięso i smażymy aż się zarumieni, w między czasie całość kilka razy mieszamy
4. Marchew i pietruszkę kroimy w plasterki i dodajemy do garnka, smażymy jeszcze przez 4 minuty
5. Dodajemy pomidory i bulion, mieszamy. Gotujemy przez 5 minut
6. Zupę podajemy z makaronem, posypujemy bazylią

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę