Zapisz

Zupa Curry

Oceń
4,62/5
(z 13 ocen)
zupa curry

Zupa Curry

Podstawowe informacje
  poziom trudności
30 min.
Całkowity czas przygotowania
10 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

361.6kcal

Białko:

14.9g

Tłuszcze:

18g

Węglowodany:

47.4g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
3
Składniki:
1 sztuka kalafiora (550 g)
10 plastrów imbiru (10 g)
2 ząbki czosnku (12 g)
1 sztuka papryczki chilli (20 g)
10 łyżeczek kurkumy (10 g)
2 łyżeczki słodkiej papryki (10 g)
2 łyżki curry (10 g)
4 garści szpinaku (120 g)
2.5 sztuki ziemniaków (300 g)
lub batatów
2.5 sztuki cukinii (500 g)
0.4 szklanki bulionu warzywnego (100 g)
0.8 opakowania mleczka kokosowego (300 g)
1 szklanka wody (250 g)
2 łyżeczki oliwy z oliwek (10 g)
lub oleju kokosowego
Sposób przygotowania
1. Na oliwie podsmażamy posiekany czosnek, chili i imbir około 2 minut
2. Następnie dodajemy przyprawy i podsmażamy jeszcze około 1 minutę
3. Dolewamy mleczko kokosowe, wodę i wrzucamy kostkę bulionu warzywnego
4. Doprawiamy solą i czekamy aż powstały sos się zagotuje
5. Dodajemy do sosu kalafiora podzielonego na różyczki oraz pokrojoną cukinię, zagotowujemy i po ok 15 minutach składniki powinny być miękkie
6. Dodajemy szpinak i mieszamy
7. Po około minucie danie jest już gotowe

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
4,62/5
(z 13 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę