Zupa Curry

Zupa Curry
Podstawowe informacje
30 min.
Całkowity czas przygotowania
10 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
361.6 kcal
Białko:
14.9 g
Tłuszcze:
18 g
Węglowodany:
47.4 g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Na oliwie podsmażamy posiekany czosnek, chili i imbir około 2 minut
- 2. Następnie dodajemy przyprawy i podsmażamy jeszcze około 1 minutę
- 3. Dolewamy mleczko kokosowe, wodę i wrzucamy kostkę bulionu warzywnego
- 4. Doprawiamy solą i czekamy aż powstały sos się zagotuje
- 5. Dodajemy do sosu kalafiora podzielonego na różyczki, ziemniaki pokrojone w ćwiartki, oraz pokrojoną cukinię, zagotowujemy i po ok 15 minutach składniki powinny być miękkie
- 6. Dodajemy szpinak i mieszamy
- 7. Po około minucie danie jest już gotowe