Ten przepis jest zdrowy
Ale Twoja porcja musi być dopasowana indywidualnie.
Potrzebuję diety
Nie, dzięki
Potrzebuję diety
Nie, dzięki
Zapisz

Wieprzowina słodko-kwaśna

Oceń
5,00/5
(z 2 ocen)
1733kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz
wieprzowina słodko-kwaśna

Wieprzowina słodko-kwaśna

Na cały przepis przypada:

1733

kcal

124

białka b

42

tłuszczy t

200

węglowodanów w

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
400 g polędwiczki wieprzowej
200 g ryżu
100 g zielonej papryki
100 g czerwonej papryki
80 g cebula czerwona
16 g czosnku
5 g imbiru
10 g mąki ziemniaczanej
40 g papryczki chilli
10 g sezamu
Sól, pieprz
40 g soku z cytryny
40 g wody
10 g ksylitolu
10 g łyżeczka miodu
30 g sosu sojowego jasnego
Sposób przygotowania
1. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją
2. Polędwiczkę przecinamy na pól i kroimy bardzo cienkie plasterki, obsypujemy pieprzem, solą i posypujemy mąką ziemniaczaną
3. Paprykę i cebulę kroimy w większe kawałki, imbir, czosnek, chilli siekamy bardzo drobno
4. Wszystkie składniki sosu mieszamy w miseczce.
5. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy warzywa smażymy przez 2 minuty po czym odkładamy na bok,
6. Na patelnię dodajemy polędwiczkę i smażymy przez 4 minuty, po 2 minuty z każdej strony mieszając, po tym czasie znowu dodajemy warzywa oraz sos, mieszamy ze sobą i podgrzewamy przez około 3 minuty
7. Dodajemy sezam i mieszamy.
8. Polędwiczkę podajemy z ugotowanym ryżem

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
5,00/5
(z 2 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę