Wieprzowina słodko-kwaśna

Wieprzowina słodko-kwaśna
Podstawowe informacje
30 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
443.8 kcal
Białko:
31.9 g
Tłuszcze:
10.6 g
Węglowodany:
53.5 g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją
- 2. Polędwiczkę przecinamy na pól i kroimy bardzo cienkie plasterki, obsypujemy pieprzem, solą i posypujemy mąką ziemniaczaną
- 3. Paprykę i cebulę kroimy w większe kawałki, imbir, czosnek, chilli siekamy bardzo drobno
- 4. Wszystkie składniki sosu mieszamy w miseczce
- 5. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy warzywa smażymy przez 2 minuty po czym odkładamy na bok
- 6. Na patelnię dodajemy polędwiczkę i smażymy przez 4 minuty, po 2 minuty z każdej strony mieszając, po tym czasie znowu dodajemy warzywa oraz sos, mieszamy ze sobą i podgrzewamy przez około 3 minuty
- 7. Dodajemy sezam i mieszamy
- 8. Polędwiczkę podajemy z ugotowanym ryżem
To też może Ci zasmakować

Polędwiczki z szynką parmeńską i mozzarellą
