Wieprzowina z mango po chińsku
Lubisz wieprzowinę, jednak często brakuje Ci pomysłu na jej przyrządzenie? Skorzystaj z mojego przepisu na wieprzowinę z mango po chińsku, który pomoże Ci stworzyć niesamowitą potrawę rodem z Chin. Mango zdecydowanie nada potrawie inspirującego smaku.

Wieprzowina z mango po chińsku
Podstawowe informacje
30 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
455.9 kcal
Białko:
24.8 g
Tłuszcze:
17.6 g
Węglowodany:
51.3 g
Zobacz więcej szczegółów
Lubisz wieprzowinę, jednak często brakuje Ci pomysłu na jej przyrządzenie? Skorzystaj z mojego przepisu na wieprzowinę z mango po chińsku, który pomoże Ci stworzyć niesamowitą potrawę rodem z Chin. Mango zdecydowanie nada potrawie inspirującego smaku.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Mięso myjemy, czyścimy i kroimy na pół, następnie w poprzek włókien na jak najcieńsze plasterki. Doprawiamy solą i pieprzem
- 2. Ryż gotujemy według instrukcji
- 3. Mango obieramy i kroimy w słupki. Paprykę kroimy w paski, a cebulę kroimy w piórka
- 4. Marchewkę obieramy i kroimy w cieniutkie paseczki
- 5. Siekamy papryczkę chili i imbir. Czosnek wyciskamy przez praskę lub drobno siekamy
- 6. Wszystkie składniki sosu mieszamy w małej miseczce
- 7. W woku lub w dużej patelni rozgrzewamy oliwę, wykładamy warzywa 1 łyżkę oleju, włożyć przygotowane warzywa (paprykę, marchewkę, cebulę, papryczkę chili, czosnek i imbir) i smażymy na większym ogniu przez około 4 minuty
- 8. Dodajemy mango i mieszamy. Smażymy jeszcze 3 minuty, po czym odstawiamy do miski lub na talerz
- 9. Na patelnię dolewamy odrobinę oliwy i smażymy mięso na dużym ogniu przez 3-4 minuty mieszając
- 10. Do gotowej polędwiczki dodajemy warzywa, następnie wlewamy sos. Gotujemy na dużym ogniu przez około 2 minuty aż sos zgęstnieje
- 11. Po nałożeniu na talerz cieszymy się smacznym i aromatycznym posiłkiem. Smacznego!