Zapisz

Wieprzowina po azjatycku

Oceń
5,00/5
(z 2 ocen)
wieprzowina po azjatycku

Wieprzowina po azjatycku

Podstawowe informacje
  poziom trudności
40 min.
Całkowity czas przygotowania
20 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

490.8kcal

Białko:

40.9g

Tłuszcze:

27.6g

Węglowodany:

37.5g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
4
Składniki:
2 szklanki makaronu ryżowego (200 g)
lub makaronu pełnoziarnistego
1 porcja polędwiczki wieprzowej (400 g)
lub polędwiczki wołowej
3 sztuki cukinii (600 g)
2 sztuki marchewki (100 g)
5 plastrów imbiru (5 g)
2 ząbki czosnku (12 g)
3 łyżki sosu sojowego (30 g)
3 łyżki soku z cytryny (30 g)
1 garść prażonych orzechów (30 g)
0.8 szklanki bulionu (200 g)
3 sztuki papryczki chilli (40 g)
3 łyżeczki oliwy z oliwek (15 g)
lub oleju rzepakowego
0.5 sztuki dymki cebuli (50 g)
Sposób przygotowania
1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją
2. Imbir czosnek chilli siekamy, marchewkę i cukinie drobno kroimy
3. Polędwice kroimy na bardzo cienkie plastry i przyprawiamy solą i pieprzem
4. Smażymy na patelni z oliwą, po 2 minuty z każdej strony
5. Resztę oleju wlewamy do woka lub drugiej patelni
6. Dodajemy posiekany imbir, chili i czosnek, pokrojone warzywa, smażymy przez 4 minuty
7. Następnie dodajemy makaron, sos sojowy, sok z cytryny oraz polędwiczkę i mieszamy
8. Dolewamy bulion i cały czas podgrzewamy mieszając, około 5-7 minut
9. Danie podajemy z posiekaną cebulą dymką oraz prażonymi orzechami (opcjonalnie)

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
5,00/5
(z 2 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę