Wieprzowina po azjatycku

Wieprzowina po azjatycku
Podstawowe informacje
40 min.
Całkowity czas przygotowania
20 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
490.8 kcal
Białko:
40.9 g
Tłuszcze:
27.6 g
Węglowodany:
37.5 g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją
- 2. Imbir czosnek chilli siekamy, marchewkę i cukinie drobno kroimy
- 3. Polędwice kroimy na bardzo cienkie plastry i przyprawiamy solą i pieprzem
- 4. Smażymy na patelni z oliwą, po 2 minuty z każdej strony
- 5. Resztę oleju wlewamy do woka lub drugiej patelni
- 6. Dodajemy posiekany imbir, chili i czosnek, pokrojone warzywa, smażymy przez 4 minuty
- 7. Następnie dodajemy makaron, sos sojowy, sok z cytryny oraz polędwiczkę i mieszamy
- 8. Dolewamy bulion i cały czas podgrzewamy mieszając, około 5-7 minut
- 9. Danie podajemy z posiekaną cebulą dymką oraz prażonymi orzechami (opcjonalnie)