Ten przepis jest zdrowy
Ale Twoja porcja musi być dopasowana indywidualnie.
Potrzebuję diety
Nie, dzięki
Potrzebuję diety
Nie, dzięki
Zapisz

Wieprzowina po azjatycku

Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
1769kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz
wieprzowina po azjatycku

Wieprzowina po azjatycku

Na cały przepis przypada:

1769

kcal

155

białka b

96

tłuszczy t

140

węglowodanów w

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
200 g makaronu ryżowego
400 g polędwiczki wieprzowej
600 g cukinii
100 g marchewki
5 g imbiru
10 g czosnku
30 g sosu sojowego
30 g soku z cytryny
30 g prażonych orzechów
200 g bulionu
40 g papryczki chilli
15 g oliwy z oliwek
50 g dymki cebuli
Sposób przygotowania
1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją,
2. Imbir czosnek chilli siekamy, marchewkę i cukinie drobno kroimy,
3. Polędwice kroimy na bardzo cienkie plastry i przyprawiamy solą i pieprzem
4. Smażymy na patelni z oliwą, po 2 minuty z każdej strony
5. Resztę oleju wlewamy do woka lub drugiej patelni
6. Dodajemy posiekany imbir, chili i czosnek, pokrojone warzywa, smażymy przez 4 minuty,
7. Następnie dodajemy makaron, sos sojowy, sok z cytryny oraz polędwiczkę i mieszamy
8. Dolewamy bulion i cały czas podgrzewamy mieszając, około 5-7 minut
9. Danie podajemy z posiekaną cebulą dymką oraz prażonymi orzechami (opcjonalnie)

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę