Waniliowy sernik z nerkowców

Oceń
4,23/5
(z 40 ocen)
waniliowy sernik z nerkowców

Waniliowy sernik z nerkowców

Dodaj do ulubionych
Podstawowe informacje
  poziom trudności
510 min.
Całkowity czas przygotowania
30 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:

383.2 kcal

Białko:

10.1 g

Tłuszcze:

28.4 g

Węglowodany:

20.7 g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
8
Składniki
10 garści nerkowców (300 g)
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (3 g)
4 łyżki ksylitolu (60 g)
lub cukru
2 łyżki soku z cytryny (12 g)
4 łyżeczki oleju kokosowego (20 g)
0.2 szklanki napoju roślinnego (50 g)
spód:
3.3 łyżki migdałów (50 g)
1.7 garści orzechów włoskich (50 g)
5 łyżek płatków owsianych (50 g)
8 sztuk daktyli (40 g)
3 łyżeczki oleju kokosowego (15 g)
Sposób przygotowania
1. Nerkowce namaczamy w wodzie na conajmniej 6 godzin, najlepiej na całą noc
2. Daktyle zalewamy gorącą wodą, odstawiamy na 5 minut i odlewamy wodę
3. Składniki na spód mielimy w blenderze, i wykladamy formę o średnicy 18cm masą i wkładamy do lodówki
4. Odlewamy wodę z nerkowców
5. Składniki masy waniliowej przekładamy do blendera i mielimy na gładką masę
6. Przekładamy do formy i wkładamy do zamrażarki na co najmniej 2 godziny
7. Po tym czasie sernik jest gotowy do jedzenia. Smacznego!

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę