Waniliowy sernik z nerkowców

Waniliowy sernik z nerkowców
Podstawowe informacje
510 min.
Całkowity czas przygotowania
30 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
383.2 kcal
Białko:
10.1 g
Tłuszcze:
28.4 g
Węglowodany:
20.7 g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Nerkowce namaczamy w wodzie na conajmniej 6 godzin, najlepiej na całą noc
- 2. Daktyle zalewamy gorącą wodą, odstawiamy na 5 minut i odlewamy wodę
- 3. Składniki na spód mielimy w blenderze, i wykladamy formę o średnicy 18cm masą i wkładamy do lodówki
- 4. Odlewamy wodę z nerkowców
- 5. Składniki masy waniliowej przekładamy do blendera i mielimy na gładką masę
- 6. Przekładamy do formy i wkładamy do zamrażarki na co najmniej 2 godziny
- 7. Po tym czasie sernik jest gotowy do jedzenia. Smacznego!