Vege krupnik

Oceń
4,40/5
(z 20 ocen)
vege krupnik

Vege krupnik

Dodaj do ulubionych
Podstawowe informacje
  poziom trudności
35 min.
Całkowity czas przygotowania
10 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:

557.7 kcal

Białko:

25.1 g

Tłuszcze:

12 g

Węglowodany:

80.8 g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
2
Składniki
1 sztuka cukinii (200 g)
1 opakowanie ciecierzycy w puszce (240 g)
0.5 szklanki kaszy jęczmiennej (100 g)
1 sztuka papryki (170 g)
2 sztuki marchewki (90 g)
6 szklanek bulionu (1500 g)
4 szklanki wody (1000 g)
1 sztuka pietruszki (50 g)
2 łyżeczki natki pietruszki (10 g)
2 łyżeczki koperku (8 g)
2 łyżeczki oliwy (10 g)
1 sztuka cebuli (110 g)
1 ząbek czosnku (6 g)
1 szczypta soli i pieprzu (0.2 g)
Sposób przygotowania
1. W garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy pokrojoną marchew, cebulę, pietruszkę i czosnek przez 4 minuty. Następnie dodajemy pokrojoną cukinię i paprykę, podsmażamy jeszcze przez 3 minuty
2. Wlewamy bulion oraz wodę, gotujemy przez 5 minut. Następnie wsypujemy kaszę oraz odsączoną ciecierzycę
3. Gotujemy przez 10-13 minut aż kasza będzie gotowa. Na koniec posypujemu posiekanymi ziołami i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę