Vege krupnik

Vege krupnik
Podstawowe informacje
35 min.
Całkowity czas przygotowania
10 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
557.7 kcal
Białko:
25.1 g
Tłuszcze:
12 g
Węglowodany:
80.8 g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. W garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy pokrojoną marchew, cebulę, pietruszkę i czosnek przez 4 minuty. Następnie dodajemy pokrojoną cukinię i paprykę, podsmażamy jeszcze przez 3 minuty
- 2. Wlewamy bulion oraz wodę, gotujemy przez 5 minut. Następnie wsypujemy kaszę oraz odsączoną ciecierzycę
- 3. Gotujemy przez 10-13 minut aż kasza będzie gotowa. Na koniec posypujemu posiekanymi ziołami i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!