Zapisz

Tom Yum

Poczuj bogactwo orientalnych smaków w tajskiej zupie Tom Yum. Ostra zupka przygotowana na bazie mleczka kokosowego z dodatkiem krewetek i grzybów Shitake. Pyszna mieszanka pikantnych i kwaśnych smaków.

Oceń
5,00/5
(z 7 ocen)
tom yum

Tom Yum

Podstawowe informacje
  poziom trudności
30 min.
Całkowity czas przygotowania
10 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

381.2kcal

Białko:

28.5g

Tłuszcze:

8.8g

Węglowodany:

48.2g

Poczuj bogactwo orientalnych smaków w tajskiej zupie Tom Yum. Ostra zupka przygotowana na bazie mleczka kokosowego z dodatkiem krewetek i grzybów Shitake. Pyszna mieszanka pikantnych i kwaśnych smaków.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
4
Składniki:
10 łyżeczek pasty tom yum (50 g)
4 szklanki bulionu (1000 g)
5 sztuk grzybów chińskich lub pieczarek (100 g)
30 sztuk krewetek (450 g)
2 porcje ryżu basmati (200 g)
lub makaronu ryżowego
1 sztuka cytryn (90 g)
0.5 opakowania mleczka kokosowego (200 g)
Sposób przygotowania
1. Zaczynamy gotować ryż w wodzie z plasterkiem cytryny i odrobiną skórki cytrynowej
2. Do bulionu dodajemy pastę Tom Yum, grzyby i mleczko kokosowe, gotujemy przez 8 minut.
3. Następnie dodajemy krewetki, sok z połowy cytryny. Przez minutę gotujemy, doprawiamy solą do smaku i wyłączamy
4. Po dodaniu ryżu nasza zupa Tom Yum jest już gotowa. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
5,00/5
(z 7 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę