Tom Yum
Poczuj bogactwo orientalnych smaków w tajskiej zupie Tom Yum. Ostra zupka przygotowana na bazie mleczka kokosowego z dodatkiem krewetek i grzybów Shitake. Pyszna mieszanka pikantnych i kwaśnych smaków.

Tom Yum
Podstawowe informacje
30 min.
Całkowity czas przygotowania
10 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
408.8 kcal
Białko:
29.2 g
Tłuszcze:
11.4 g
Węglowodany:
46.7 g
Zobacz więcej szczegółów
Poczuj bogactwo orientalnych smaków w tajskiej zupie Tom Yum. Ostra zupka przygotowana na bazie mleczka kokosowego z dodatkiem krewetek i grzybów Shitake. Pyszna mieszanka pikantnych i kwaśnych smaków.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Zaczynamy gotować ryż w wodzie z plasterkiem cytryny i odrobiną skórki cytrynowej
- 2. Do bulionu dodajemy pastę Tom Yum, grzyby i mleczko kokosowe, gotujemy przez 8 minut.
- 3. Następnie dodajemy krewetki, sok z połowy cytryny. Przez minutę gotujemy, doprawiamy solą do smaku i wyłączamy
- 4. Po dodaniu ryżu nasza zupa Tom Yum jest już gotowa. Smacznego!