Ten przepis jest zdrowy
Ale aby osiągnąć swój cel, Twoja porcja musi być dopasowana indywidualnie.
Potrzebuję diety
Nie, dzięki
Potrzebuję diety
Nie, dzięki
Zapisz

Tom Yum

Poczuj bogactwo orientalnych smaków w tajskiej zupie Tom Yum. Ostra zupka przygotowana na bazie mleczka kokosowego z dodatkiem krewetek i grzybów Shitake. Pyszna mieszanka pikantnych i kwaśnych smaków.

Oceń
5,00/5
(z 6 ocen)
1600kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz
tom yum

Tom Yum

Na cały przepis przypada:

1600

kcal

115

białka b

39

tłuszczy t

205

węglowodanów w

Poczuj bogactwo orientalnych smaków w tajskiej zupie Tom Yum. Ostra zupka przygotowana na bazie mleczka kokosowego z dodatkiem krewetek i grzybów Shitake. Pyszna mieszanka pikantnych i kwaśnych smaków.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
50 g pasty tom yum
1 l bulionu
100 g grzybów chińskich lub pieczarek
450 g krewetek
200 g ryżu basmati
90 g cytryn
200 g mleczka kokosowego
Sposób przygotowania
1. Zaczynamy gotować ryż w wodzie z plasterkiem cytryny i odrobiną skórki cytrynowej.
2. Do bulionu dodajemy pastę Tom Yum, grzyby i mleczko kokosowe, gotujemy przez 8 minut.
3. Następnie dodajemy krewetki, sok z połowy cytryny. Przez minutę gotujemy, doprawiamy solą do smaku i wyłączamy.
4. Po dodaniu ryżu nasza zupa Tom Yum jest już gotowa. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
5,00/5
(z 6 ocen)
To też może Ci zasmakować
Sałatka z kurczakiem
Budyń ryżowy

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę