Zapisz

Tatar śledziowy

Danie klasyczne kuchni polskiej, jednak w odmienionej wersji. Tatar śledziowy z warzywami polany pysznym sosem to potrawa o wyrazistym smaku, bogata w pełnowartościowe białko. Znakomicie nadaje się na danie główne oraz wyśmienitą i zdrową przystawkę.

Oceń przepis
5,00/5
(z 1 ocen)
822kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz

Tatar śledziowy

Na cały przepis przypada:

822

kcal

62

białka b

48

tłuszczy t

39

węglowodanów w

Danie klasyczne kuchni polskiej, jednak w odmienionej wersji. Tatar śledziowy z warzywami polany pysznym sosem to potrawa o wyrazistym smaku, bogata w pełnowartościowe białko. Znakomicie nadaje się na danie główne oraz wyśmienitą i zdrową przystawkę.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
200 g filetu ze śledzia
1 czerwona papryka
2 ogórków kiszonych
1 cebula
3 jajka
5 grzybów marynowanych
10 g kaparów
sól
pieprz czarny
SOS:
10 g musztardy dijon
10 g miodu
15 g koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka ostrej papryki mielonej
pieprz
Sposób przygotowania
1. Jajka gotujemy na twardo i obieramy
2. Śledzie, ogórki, paprykę, cebulę, jajka i grzybki kroimy w drobną kostkę
3. Całość mieszamy, dodajemy kapary. Doprawiamy solą i pieprzem
4. Wszystkie składniki na sos mieszamy w miseczce. Gotowy sos dodajemy do tatara i całość dokładnie mieszamy
5. Wstawiamy tatara do lodówki na około godzinę. Po tym czasie tatar śledziowy jest gotowe. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń przepis
5,00/5
(z 1 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę