Tatar śledziowy
Danie klasyczne kuchni polskiej, jednak w odmienionej wersji. Tatar śledziowy z warzywami polany pysznym sosem to potrawa o wyrazistym smaku, bogata w pełnowartościowe białko. Znakomicie nadaje się na danie główne oraz wyśmienitą i zdrową przystawkę.

Tatar śledziowy
Podstawowe informacje
60 min.
Całkowity czas przygotowania
20 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
287.6 kcal
Białko:
21.5 g
Tłuszcze:
16 g
Węglowodany:
15.9 g
Zobacz więcej szczegółów
Danie klasyczne kuchni polskiej, jednak w odmienionej wersji. Tatar śledziowy z warzywami polany pysznym sosem to potrawa o wyrazistym smaku, bogata w pełnowartościowe białko. Znakomicie nadaje się na danie główne oraz wyśmienitą i zdrową przystawkę.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Jajka gotujemy na twardo i obieramy
- 2. Śledzie, ogórki, paprykę, cebulę, jajka i grzybki kroimy w drobną kostkę
- 3. Całość mieszamy, dodajemy kapary. Doprawiamy solą i pieprzem
- 4. Wszystkie składniki na sos mieszamy w miseczce. Gotowy sos dodajemy do tatara i całość dokładnie mieszamy
- 5. Wstawiamy tatara do lodówki na około godzinę. Po tym czasie tatar śledziowy jest gotowy. Smacznego!