Ten przepis jest zdrowy
Ale aby osiągnąć swój cel, Twoja porcja musi być dopasowana indywidualnie.
Potrzebuję diety
Nie, dzięki
Potrzebuję diety
Nie, dzięki
Zapisz

Tatar śledziowy

Danie klasyczne kuchni polskiej, jednak w odmienionej wersji. Tatar śledziowy z warzywami polany pysznym sosem to potrawa o wyrazistym smaku, bogata w pełnowartościowe białko. Znakomicie nadaje się na danie główne oraz wyśmienitą i zdrową przystawkę.

Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
822kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz
tatar śledziowy

Tatar śledziowy

Na cały przepis przypada:

822

kcal

62

białka b

48

tłuszczy t

39

węglowodanów w

Danie klasyczne kuchni polskiej, jednak w odmienionej wersji. Tatar śledziowy z warzywami polany pysznym sosem to potrawa o wyrazistym smaku, bogata w pełnowartościowe białko. Znakomicie nadaje się na danie główne oraz wyśmienitą i zdrową przystawkę.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
200 g filetu ze śledzia
135 g czerwonej papryki
160 g ogórków kiszonych
110 g cebuli
3 jajka
5 grzybów marynowanych
10 g kaparów
sól
pieprz czarny
SOS:
10 g musztardy dijon
10 g miodu
15 g koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka ostrej papryki mielonej
pieprz
Sposób przygotowania
1. Jajka gotujemy na twardo i obieramy
2. Śledzie, ogórki, paprykę, cebulę, jajka i grzybki kroimy w drobną kostkę
3. Całość mieszamy, dodajemy kapary. Doprawiamy solą i pieprzem
4. Wszystkie składniki na sos mieszamy w miseczce. Gotowy sos dodajemy do tatara i całość dokładnie mieszamy
5. Wstawiamy tatara do lodówki na około godzinę. Po tym czasie tatar śledziowy jest gotowe. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
To też może Ci zasmakować
Klasyczne pancakes
Omlet kanapka

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę