Tarta z owocami sezonowymi
Najnowszy przepis dla wszystkich głodomorów, którzy nie chcą tyć, a mają ochotę na coś pysznie słodkiego.

Tarta z owocami sezonowymi
Podstawowe informacje
55 min.
Całkowity czas przygotowania
10 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
281.5 kcal
Białko:
7.8 g
Tłuszcze:
9.3 g
Węglowodany:
32.9 g
Zobacz więcej szczegółów
Najnowszy przepis dla wszystkich głodomorów, którzy nie chcą tyć, a mają ochotę na coś pysznie słodkiego.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Składniki ciasta łączymy ze sobą szybko wyrabiając, tworzymy kulę z ciasta i przekładamy do lodówki na 10 minut
- 2. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni w trybie góra-dół
- 3. Owoce kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy z mąką i ksylitolem
- 4. Ciasto rozwałkowujemy na okrag o średnicy około 35 cm i układamy na papierze do pieczenia na blaszce, na środek wkładamy nasze owoce i składamy ciasto do środka aby utworzyć brzegi
- 5. Pieczemy w piekarniku przez 30-35 minut