Tarta z owocami sezonowymi

Tarta z owocami sezonowymi

Najnowszy przepis dla wszystkich głodomorów, którzy nie chcą tyć, a mają ochotę na coś pysznie słodkiego.

10 min
Czas przygotowania
55 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
4,23/5
(z 40 ocen)
Tarta z owocami sezonowymi
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Dobre na cholesterol Dobre na cholesterol
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

307 kcal Kalorie
8 g Białko
12 g Tłuszcze
33 g Węglowodany
42 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki

Ciasto:

15
łyżek mąki orkiszowej pełnoziarnistej
150 g
1
sztuka jajka
56 g
2
łyżki ksylitolu
30 g
9
łyżeczek masła
45 g
1
szczypta soli
0,25 g

Nadzienie:

400 g
 truskawek
0,5
łyżki mąki ziemniaczanej
5 g
2
łyżki ksylitolu
30 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

307 kcal Kalorie
8 g Białko
12 g Tłuszcze
33 g Węglowodany
42 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Składniki ciasta łączymy ze sobą szybko wyrabiając, tworzymy kulę z ciasta i przekładamy do lodówki na 10 minut.

2

Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni w trybie góra-dół.

3

Owoce kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy z mąką i ksylitolem.

4

Ciasto rozwałkowujemy na kształt koła o średnicy około 35 cm i układamy na papierze do pieczenia na blaszce, na środek wkładamy nasze owoce i składamy ciasto do środka, aby utworzyć brzegi.

5

Pieczemy w piekarniku przez 30-35 minut.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?