Pyszne przepisy ze zwykłych, tanich i dostępnych w każdym sklepie produktów.

Tarta z owocami sezonowymi

Najnowszy przepis dla wszystkich głodomorów, którzy nie chcą tyć, a mają ochotę na coś pysznie słodkiego.

Oceń
4,46/5
(z 24 ocen)
tarta z owocami sezonowymi

Tarta z owocami sezonowymi

Dodaj do ulubionych
Podstawowe informacje
  poziom trudności
55 min.
Całkowity czas przygotowania
10 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:

281.5 kcal

Białko:

7.8 g

Tłuszcze:

9.3 g

Węglowodany:

32.9 g

Najnowszy przepis dla wszystkich głodomorów, którzy nie chcą tyć, a mają ochotę na coś pysznie słodkiego.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
4
Składniki
ciasto:
15 łyżek mąki orkiszowej pełnoziarnistej (150 g)
1 sztuka jajka (55 g)
2 łyżki ksylitolu (30 g)
9 łyżeczek margaryny (45 g)
1 szczypta soli (0.2 g)
nadzienie:
6 garści owoców sezonowych np. truskawek (400 g)
0.5 łyżki mąki ziemniaczanej (5 g)
2 łyżki ksylitolu (30 g)
Sposób przygotowania
1. Składniki ciasta łączymy ze sobą szybko wyrabiając, tworzymy kulę z ciasta i przekładamy do lodówki na 10 minut
2. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni w trybie góra-dół
3. Owoce kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy z mąką i ksylitolem
4. Ciasto rozwałkowujemy na okrag o średnicy około 35 cm i układamy na papierze do pieczenia na blaszce, na środek wkładamy nasze owoce i składamy ciasto do środka aby utworzyć brzegi
5. Pieczemy w piekarniku przez 30-35 minut

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę